'Hürrem Sultan'a içki baskını!

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan ‘Hürrem Sultan’ isimli tiyatro eseri, 2 Eylül’de 11. Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında Lefkoşa’da sahnelendi.

Google Haberlere Abone ol
'Hürrem Sultan'a içki baskını!

Kıbrıs’ta ‘Hürrem Sultan’ isimli tiyatro eserinin turnesinden dönen Ankara Devlet Tiyatrosu’nun dekor kamyonu Mersin Gümrüğü’ne takıldı. Kamyonda çoğunluğu viski, 560 şişe içki bulundu.



Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan ‘Hürrem Sultan’ isimli tiyatro eseri, 2 Eylül’de 11. Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında Lefkoşa’da sahnelendi. Eserin oyuncuları, 3 Eylül’de uçakla Lefkoşa’dan Ankara’ya döndü. Ekibin dekor ve kostümlerini taşıyan kamyon da aynı gün feribotla Mersin’e geldi. Gümrük görevlilerin yaptığı denetimde kamyonda, üzerlerinde ekip üyelerinin bazılarının isimlerinin yazılı olduğu çoğunluğu viski, 560 şişe içki bulundu.



ÖNCEDEN Mİ PLANLANDI?



Yurtdışı turnelerinde dekor kamyonlarının ‘ata karnesi’ bulunuyor. Kamyon içindeki en ufak obje dahi bu karneye işlenip onaylatılıyor. Kişisel hiçbir eşyanın taşınamadığı bu kamyonların yükünün giriş ve çıkışta aynı olması gerekiyor. Edinilen bilgiye göre, turne öncesi dekor kamyonuna, ağırlık yapması için 18 kasa içi dolu pet şişe konuldu. Ancak dönüşte kamyonun ağırlığı yine de gidiştekinden daha fazla çekti. Bunun üzerine gümrük görevlileri kamyonun yükünü incelemeye aldı. İşte bu incelemede karışmaması için üzerinde isimlerin yazılı olduğu koliler ve içki şişeleri bulundu. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin