Hülya Koçyiğit: Dünyanın en mutlu insanıyım!

Sanat hayatının 50. yılını kutlayan oyuncu, katıldığı etkinlikte açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hülya Koçyiğit: Dünyanın en mutlu insanıyım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ustalara Saygı konulu aylık etkinliklerinde, bu kez sanat hayatının 50. yılını kutlayan sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’i konuk etti. Adapazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa ünlü oyuncu Koçyiğit’in yanı sıra, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, yönetmen Ülkü Akalın, sinema yazarı Suat Köçer, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ruken Öztürk, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk ile çok sayıda vatandaş katıldı. 



COŞKULU ALKIŞLARLA KARŞILANDI



Program, ünlü oyuncunun Adapazarı Kültür Merkezi’ne gelişiyle başladı. Salon girişinde Sakaryalıların yoğun alkışlarıyla karşılaşan ünlü oyuncunun oldukça duygulandığı gözlendi. Uzun süre alkışlar eşliğinde seyircileri selamlayan Koçyiğit, daha sonra kendisi için hazırlanan VTR ve gerçekleştirilen söyleşiyi dinledi. 



ÜLKÜ ERAKALIN: 100 ÖDÜLÜM OLSA HEPSİNİ ONA VERİRDİM



Söyleşide ünlü oyuncu ile ilgili düşüncelerini paylaşan yönetmen Ülkü Erakalın, Hülya Koçyiğit’in sanatı ve özel yaşamıyla herkese örnek olduğunu ifade etti. Kendisiyle dostluklarını aynı samimiyetle devam ettirdiklerini belirten Erakalın, yıllar önce Başrolünü Hülya Koçyiğit ve Cüneyt Arkın’ın paylaştığı ve Adapazarı’nda çektikleri Hepimiz Kardeşiz filmini hatırlattı. ‘Vermem gereken 100 ödül olsa, yüzünü de Hülya Koçyiğit’e verirdim’ diyen yönetmen, konuşmasını ayağa kalkıp Hülya Koçyiğit’i selamlayarak bitirdi. 



SUAT KÖÇER: GERÇEKÇİ VE ÖZGÜN FİLMLERDE ROL ALDI



Daha sonra söz alan Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni ve sinema yazarı Suat Köçer, Koçyiğit’in çoğunlukla kadın sorunlarını gerçekçi bir tarzda anlatan filmlerde rol aldığını söyledi. Ünlü oyuncunun geniş bir skalada kadın karakterler canlandırdığını belirten Köçer, Hülya Koçyiğit’in büyük ustalarla çalışan ve çoğu Türkiye sinemasının önemli klasikleri arasında yer alan filmleriyle, sinemamızın büyük bir figürü olduğunun altını çizdi. Köçer ayrıca Koçyiğit’in sanatı kadar sosyal meselelere olan duyarlılığı ile de toplumun büyük saygısını kazandığını söyledi. 



RUKEN ÖZTÜRK: DİRENEN KADINI BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ 



Söyleşi de konuşan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ruken Öztürk, Hülya Koçyiğit’in filmlerinde direnen, baş kaldıran kadını ustalıkla canlandırdığını söyledi. Ünlü oyuncu ile ilgili anı ve düşüncelerini paylaşan Öztürk, Hülya Koçyiğit’in başarılı oyunculuğunun yanı sıra, özellikle kadın sorunları noktasında, sinemada büyük bir misyon üstlendiğinin altını çizdi. 



HÜLYA KOÇYİĞİT: HAYALİM MUTLU BİR ÜLKE GÖRMEK



Söyleşinin ardından coşkulu alkışlar eşliğinde sahneye çıkan usta oyuncu Hülya Koçyiğit, konuşmacı ve seyircilere teşekkür etti. Çok duygulandığını belirten oyuncu, çalıştığı yönetmenlere teşekkür ederek onları minnetle andığını söyledi. Koçyiğit, şunları söyledi: “Gerçek anlamda insan sevgisi, insana verdiğim değer, insana duyduğum saygı... Yeryüzünde benim için en önemli şey ülkemin insanlarına duyduğum saygı. Bu ülkenin insanlarının mutluluğu, huzuru, refahı, birlikte yaşamaktan duydukları kıvancı görebilmek, gözlerdeki o ışığı görebilmek. Hep beraber el ele şarkılar, marşlar söyleyebilmek. Sevgimizi birbirimize geçirebilmek. Mutlu insanların yaşadığı bir ülke olmak. Bütün hayalim, hevesim, yaşam nedenim belki de bu. 



BEN DE İNSANIM, BAZEN ÇOK KIZIYORUM



Bana Hülya Hanım yüzünüz hep gülüyor. Hep gözlerinizde bir gülücük bir tebessüm var. Bu kadar mutlu bir insan mısınız? Hiç kızmaz mısınız? Hiç endişelenmez misiniz? Hiç sinirlenmez misiniz?' diye soruyorlar. Sinirlenmez miyim? Elbette ben de insanım, hem de çok sinirlenirim. Saygısızlık karşısında tabi sinirlenirim. Ama yüzümdeki o gülücük; karşımda bana bakan o insanın yüzünü güldürmek istediğim için. İsterim ki insanların yüzü gülsün. Yüzü gülmek ne demek? İyi duygular beslemek demek. İyi duyguları olan insanın yüzü güler. İyi duyuları olabilmek için de o içindeki sevgiyi bir şekilde karşıya geçirmek gerekir. 



BEN FİLM HEP YAPAYIM SİZ DE SEYREDİN



Ben içimdeki o ruhu, o heyecanı, o sevgiyi gerçekten beni insan yapan bu gün erdem denilen halbuki insanı insan yapan o duyguları yaşadım ve yaşanması için çabaladım. Ben gerçekten belki de dünyanın en mutlu insanıyım. Onun için yüce Yaradanıma şükrediyorum. Sizinle buluşmak çok güzeldi. İnşallah Allah bana sağlıklı uzun ömürler verirse tekrar tekrar beyaz perdede buluşuruz. Güzel filmler yaparım, sizlerde izlersiniz.



Programın sonunda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Hülya Koçyiğit’e günün anısına plaket ve çiçek takdim etti. Sahneden inerken seyircilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Koçyiğit, uzun süre onlarla tokalaşıp, fotoğraflar çektirdi. Koçyiğit, engelli bir genç kızla da yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin