Hülya Koçyiğit: Başbakan Erdoğan büyük risk aldı

Sanatçı, Başbakan’ın çözüm süreci ile kendini büyük riske attığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hülya Koçyiğit: Başbakan Erdoğan büyük risk aldı

Suat Köçer’in hazırlayıp sunduğu haftalık sinema programı 'Film Arası', bu hafta Türk sineması sanatçısı Hülya Koçyiğit’i konuk etti. TRT Türk’te yayınlanan programda çarpıcı açıklamalarda bulunan oyuncu, sinemaya bakışı, sosyal meselelere dair düşünceleri ve Akil İnsanlar hareketiyle ilgili sorulara yanıt verdi. Hülya Koçyiğit, Başbakan Erdoğan’ın Çözüm Süreci ile kendini büyük bir riske attığını söyledi. Koçyiğit, sevenlerine bir yönetmenlik, bir de TV programı müjdesi verdi.



İşte Koçyiğit’in açıklamalarından bazı bölümler:



"1960 İHTİLANİNİN FİLMİNİ YAPACAĞIM



Önümde çok ciddiye aldığım için heyecan duyduğum projeler var. Bir tanesi beni yönetmenliğe davet eden bir hikâye. Varoşta var olmaya çalışan bir kadının hikâyesi. Daha sonra tekrar tekrar, hadi artık diye bana hatırlatılan, 1960 ihtilali ile ilgili Halit Refiğ ustanın yazdığı senaryonun hayata geçirilmesi konusunda hareket var.  



TELEVİZYON PROGRAMIM GÜNDEMDE



Hep sosyal olaylarla çok fazla ilgilenen, insanların sosyal yaşamın içindeki sorumlarıyla çok haşir neşir olduğum için, bu konularda hali hazırda yapılmakta olan çabaları, ya da yapılması gereken çabaları, toplumda göz ardı edilmiş ama göz önüne çıkarılması gereken sorunları işleyebileceğim bir televizyon programı gündemde. 



FİKİRLERİMİ SÖYLEMEKTEN GERİ DURMAM



Ben sadece beyazperdede veya beyazcamdaki bir görüntü değilim. Tabi ki önce mesleğimle seslenmek isterim. Ama fikirlerimi de açıklamaktan hiçbir şekilde geri duramam. Bu taraf tutmaksa, ülkemin tarafını tuttuğumu, vatanım için düşündüğümü, vatanımın insanı için içimin titrediğini, bir şekilde ifade etme gereği hissederim. O nedenle birçok sosyal çalışmanın içinde yer aldım. Dün yer aldım, bugün yer alıyorum, yarın yine yer alacağım. 



BAŞBAKAN ERDOĞAN KENDİNİ RİSKE ATTI



Cumhuriyet dönemi göz önüne alındığında, 30 yıldır, Türkiye’nin en ciddi sorunu ile karşı karşıyayız. Ve bu sorunun artık silahla değil, siyasetle çözülmesi gerekiyor. Buna inanıyorum. Birbirini öldürerek her iki taraf da bir yere varamaz. Bunu bilen, inanan bir insanım. Başbakanımız çok büyük bir kararlılıkla ve büyük bir sorumluluk, büyük bir risk alarak bir çözüm süreci başlattı. Bu konuda halkın düşüncelerini ve hislerini öğrenmek istiyor. Bunu isteseydi çeşitli araştırmalarla yapabilirdi. Koskoca bir teşkilatı var, teşkilatı ile bunu yapabilirdi. Her türlü imkânı vardı. Ama siyasetin dışında olarak bizlerin halkla ulaşmasını istedi. Ben de bu çabanın içinde elbette ki yer aldım."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin