Hulusi Akar'dan KKTC mesajı geldi. Milli Savunma Bakanı, KKTC'nin tanınmasına ilişkin "Önümüzdeki günlerde gelişmeler olacağını değerlendiriyoruz" dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, KKTC'nin tatınması konusunda önümüzdeki günlerde gelişmeler olabilceğini söyledi. Akar, "Türkiye olarak bu konuda yapmamız gereken neyse yapmayı sürdüreceğiz." dedi. tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, Akar’ın açıklamalarını canlı yayında paylaştı

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar'dan KKTC mesajı geldi. Milli Savunma Bakanı, KKTC'nin tanınmasına ilişkin "Önümüzdeki günlerde gelişmeler olacağını değerlendiriyoruz" dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Bakanlığının yıllık faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Hava sahasının kapatılması üzerine kaldıkları Ukrayna'dan dönen A400M uçaklarının gelmesine yönelik yapılan çalışmaların detaylarının sorulması üzerine Akar, 23 Şubat'ta insani yardım götürmek ve vatandaşları tahliye etmek için 2 uçağın Ukrayna'ya gittiğini anımsattı.

Ukrayna-Rusya savaşının geleceğine yönelik soru üzerine Akar, "Türkiye olarak 'ateşkes' diyoruz. Hiç olmazsa insani ateşkes olsun diyoruz. Sonrasında ise kalıcı bir ateşkes ve daha sonra da barış görüşmeleri. Türkiye bu konuda azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Savaşın bitmesinden, barışın gelmesinden yanayız." değerlendirmesinde bulundu.

"Kimse Türkiye'den müsamaha beklemesin"

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olası kara harekatının hala masada olup olmadığıyla olası bir harekatta Rusya'nın hava sahasını açıp açmayacağına yönelik soru üzerine Akar, "Sahadaki ve masadaki çalışmalar var. Bunlar aralıksız sürüyor." ifadesini kullandı.

Akar, "Biz sınırlarımızı korumak, halkımızın ve milletimizin güvenliğini sağlamak için yapmamız gereken ne varsa yaptık, yapıyoruz. Bu konuda kimse Türkiye'den müsamaha beklemesin." dedi.

"Hangi akıl kabul eder"

Yunanistan'ın karasularını genişletmeye çalıştığına yönelik Yunan basınında çıkan haberlere yönelik değerlendirmesi sorulan Akar, "6 milden yukarı çıkarılması kabul edilemez. Matematik, mantık, akıl var. 1800 kilometreden fazla kıyısı olan bir Türkiye'den bahsediyorsun ve Türkiye uluslararası sulara sizden izin alarak çıkacak. Bunu hangi akıl kabul eder?" diye konuştu.

Türkiye'nin F-35 projesindeki durumu ile "S-400'lerin verilmesi durumunda yeniden projeye girebileceğine" yönelik iddiaların sorulması üzerine Akar, Türkiye'nin F-35 projesinden hukuksuz, ahlaki olmayan bir şekilde çıkarıldığını bildirdi. 

KKTC'nin tanınmasına ilişkin atılacak adımlara yönelik soru üzerine Akar, "Önümüzdeki günlerde gelişmeler olacağını değerlendiriyoruz ve bunu takip ediyoruz. Türkiye olarak bu konuda yapmamız gereken neyse yapmayı sürdüreceğiz." şeklindeki görüşünü dile getirdi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin soruya da Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı olmadıklarını belirtti.

Madrid'de imzalanan mutabakatı hatırlatan Akar, "28 Haziran'da imzaladıkları taahhütlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Yani teröristlerle ilişkilerini kesmelerini, desteklerini sonlandırmalarını ve ihraç listelerinde Türkiye'ye karşı uyguladıkları tahditleri kaldırmalarını bekliyoruz. 'Kaldıracağız' diyorlar ama somut adımlar bekliyoruz" diye konuştu.

tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel de Akar’ın açıklamalarını canlı yayında paylaştı:

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin