Hulusi Akar 'Koca Yusuf' kokpitinde, terörle mücadele mesajı verdi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yeni uçuş eğitim yılı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin gerçekleştirdiği uçuşla başladı. Akar'ın birinci pilot koltuğuna oturduğu 'Koca Yusuf' olarak bilinen A400M uçağı görev uçuşunu başarıyla tamamladı. akar, "En son teröristi de etkisiz hale getirip asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar 'Koca Yusuf' kokpitinde, terörle mücadele mesajı verdi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yeni uçuş eğitim yılı, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törenle başladı. '2021-2022 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni'ne Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile katıldı. Törendeki konuşmasında, TSK'nın hem yurt içi hem sınır ötesinde önemli faaliyetler icra ettiğini belirten Bakan Akar, "Müşterek harekatın ayrılmaz temel unsurlarından biri olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'mızın gerek operasyonel gerekse barış görevlerinde elde ettiği başarılar herkesin malumudur. Son olarak Afganistan'dan tahliye görevini, hem teknik hem idari hem de uluslararası ilişkiler anlamında büyük bir başarıyla icra ettiniz" diye konuştu.

'MİLLETİMİZİ TERÖR BELASINDAN KURTARACAĞIZ'

Türk Hava Kuvvetleri'nin 110'uncu kuruluş yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Akar, "Dünyanın en köklü hava kuvvetlerinden biri olarak görevlerinizi büyük fedakarlık ve kahramanlıkla yaptınız, yapmaya devam ediyorsunuz" dedi.

TSK'nın kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için sonuna kadar mücadelesine devam edeceğini aktaran Akar, "Ülkemizin ve milletimizin birliği, bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığı ile halkımızın ve sınırlarımızın güvenliği için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Hulusi Akar 'Koca Yusuf' kokpitinde, terörle mücadele mesajı verdi

Akar, TSK'nın Cumhuriyet döneminin en yoğun dönemini yaşadığını belirterek, "En önemli görevimiz, terörle mücadele. Bu konuda yoğun bir gayret içindeyiz. Terörist nerede, hedefimiz orası. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar teröristlerin peşinden gitmeyi sürdüreceğiz. En son teröristi de etkisiz hale getirip asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

'DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULACAĞIZ'

Ardından savunma sanayisinde yaşanan önemli gelişmelere de değinen Akar, şunları söyledi:

"Mühimmatımızı, helikopterimizi, insansız hava araçlarımızı (İHA), silahlı insansız hava araçlarımızı (SİHA), obüslerimizi, Milli Gemilerimizi (MİLGEM) tasarlıyoruz, imal ve ihraç ediyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte Milli Muharip Uçağımızı da yapacağız ve herhangi bir şekilde dışa bağımlılıktan kurtulacağız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, destek ve teşvikleriyle yüksek teknolojiye dayalı savunma sanayiimizdeki yerlilik ve millilik oranımızı daha yükselterek ülkemizin ve milletimizin güvenliğini kendi silah, araç, gereç ve mühimmatımızla koruyacak hale geleceğiz. Gayretimiz bunun içindir."

Hulusi Akar 'Koca Yusuf' kokpitinde, terörle mücadele mesajı verdi - Resim : 2

KAYSERİ'DEN HAVALANDI

Konuşmalardan sonra okunan dua ve kesilen kurbanın ardından yeni uçuş eğitim yılının ilk uçuşu Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesi tarafından gerçekleştirildi. Uçuş öncesi Akar, beraberindeki komutanlarla 221'inci Filo Komutanlığı'na geçti. Burada pilotlarla bir araya gelen Akar, daha sonra uçuş brifingini aldı. Brifingin ardından Akar ve komutanlar, 'Koca Yusuf' olarak da adlandırılan A400M uçağına geçti. 1'inci pilot koltuğunda Bakan Akar, 3'üncü pilot koltuğunda ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in bulunduğu TSK'nın uçan kalesi, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı pistinden havalandı.

 

'ESEN 01'DEN PİLOTLARA MESAJ 

Uçuşu sırasında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün kullandığı jet uçağının da eşlik ettiği Koca Yusuf, görev uçuşunu başarıyla tamamladı. Uçuşun sonunda 'Esen 01' çağrı koduyla personele telsizden hitap eden Bakan Akar, şunları söyledi:

"Hava Kuvvetleri Komutanlığı'mızın yeni uçuş eğitim yılını kutluyorum. Bundan sonra da inşallah bugün şu anda olduğu gibi emniyetli, huzur ve güven içinde görevler temenni ediyorum. Size verilen bütün görevleri bugüne kadar en güzel şekilde yaptınız. Bundan sonra da aynı şekilde yerine getireceğinize yönelik inancımız tamdır. Özellikle son olarak Afganistan'dan tahliye görevi buna en güzel örnektir. Bu uçaklarla bunu sizler başardınız. Bizim size güvenimiz tam. Sizlere kazasız belasız görevler diliyorum. Hepinize emniyetli uçuşlar, 2021-2022 Uçuş Eğitim Yılı hayırlı, uğurlu olsun."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin