HULKİ CEVİZOĞLU: UĞUR DÜNDAR VE ALİ KIRCA ADAY OLSA ALKIŞLARDIM

Üç adaydan Mehmet Nuri Şahin´in siyasi bir partiye üye olduğunu gerekçe gösterek adaylara itiraz etden ve bu itirazıyla da TRT Genel Müdürlüğü seçimi sürecini değiştiren Hulki Cevizoğlu Vatan´a konuştu. Cevizoğlu, "Uğur dündar ve Ali Kırca aday olsa alkışlardım" dedi. Röportajın tamamı için tıklayın...

Google Haberlere Abone ol
HULKİ CEVİZOĞLU: UĞUR DÜNDAR VE ALİ KIRCA ADAY OLSA ALKIŞLARDIM

DÜNDAR VEYA KIRCA ADAY OLSA ALKIŞLARDIM

TRT tam genel müdürüne kavuşacakken bir hamle ile olay Yargıtay'a kadar uzandı. O hamleyi yapan Hulki Cevizoğlu gerekçelerini ve kendi adaylarını anlattı



Gazeteci ve tv program yapımcısı Hulki Cevizoğlu, 1994'den bu yana atv'de Ceviz Kabuğu programını yapıyor. Bugünü kadar programında ele aldığı birçok konuyla gündem yaratan Cevizoğlu, son olarak TRT Genel Müdürlüğü'ne aday olarak başvuran 103 kişi arasında yer aldı. 103 kişiden üç kişi TRT'ye aday gösterildi. Fakat Hulki Cevizoğlu'nun bu üç adaydan Mehmet Nuri Şahin'in siyasi bir partiye üye olduğunu gerekçe gösterek adaylara itiraz etti. Bu itirazıyla da TRT Genel Müdürlüğü seçimi sürecini değiştirdi.



- Sizin TRT adaylarına itirazınızla süreçte değişti? Bunu bekliyor muydunuz?



Türk basınına bir eleştirim var, bu benim davam değil. Söylediğim gibi ulunduğum yerden çok memnunum. Ama bu mevkinin siyasetten uzak bir mevki olduğunu düşünüyorum. Bir yasadışılık söz konusuydu, bunu Yargıtay Başsavcısı da açıkladı. Buna rağmen Türk basınının yaklaşımını eleştiriyorum.



- Programınızda bu konuyu ele alacak mısınız?



Ele almam gerekir ama aday olduktan sonra bunu yapmam yanlış anlaşılabilir. Başka arkadaşlar bunu yapabilirdi, canlı yayında beni ve adaylığı düşen o kişiyi karşı karşıya getirebilirdi.



- Neden aday oldunuz?



TRT Genel Müdürlüğü ciddi bir makamdır. Burayı siyasi makam olarak gören yerler var. Bunun düzeltilmesi gerekli. Burası mesleki bir yer olmalı. Buraya teyevizyon piyasasından, şu partiye veya bu partiye yakınlığı olmayan isimler getirilmeli. Buraya eğer bir Ali Kırca bir Uğur Dündar ya da o kalite de insanlar aday olsaydı alkışla karşılardım. Şu anda özel kanallardan herhangi birinde genel müdürlük yapan birisi aday olsa yine alkışla karşılardım.



- Özel bir kanala yönetici olmak ister misiniz?



Özel bir kanalı yönetmeyi TRT'den daha çok isterim. Yaptığım işi çok seviyorum, çalıştığım kanaldan da memnunum. Çok faydalı programlar yaptığıma da inanıyorum. Ama bir karar mekanizması içinde yer alırsam daha yararlı olacağıma inanıyorum.



- TRT'de ilk olarak neleri değiştirmek isterdiniz?



Ancak adaylar arasında yer alırsam bu soru bana sorulmalı. Ama şu an yalnızca aday adayıyım. Şu an için bunun cevabı yok, benim kafamda var ama dereyi görmeden paçalar sıvanmaz.



- Ceviz Kabuğu devam ediyor. Önünüzde başka projeler var mı?



Şu anda yayıncılık alanında potansiyelimin çok az kısmını harcıyorum. Ama bu meslekte 20'nci yılını vermiş bir isim olarak daha çok ve daha etkin görevleri yapmam gerektiğine inanıyorum. Arz-talep meselesi tabii.



Röportaj: Neslihan AKDAŞ

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin