Hükümetin sansürünü sitesinden duyurmuştu, sansür haberi de sansürlendi!

Çin'in önde gelen finans dergilerinden Caixin, sansür üstüne sansür yedi!

Google Haberlere Abone ol
Hükümetin sansürünü sitesinden duyurmuştu, sansür haberi de sansürlendi!

Çin'in önde gelen finans dergilerinden Caixin, hükümetin uyguladığı sansürü internet sitesinden duyurunca, bu sefer de internet sitesindeki 'sansür' haberine erişim engellendi.



Dergi, Pazartesi günü internet sitesinin İngilizce versiyonunda yayınladığı haberde, ifade özgürlüğüne ilişkin bir röportajın, denetçiler tarafından sansüre uğrayıp silindiğini iddia etti.



Salı günü ise, sansür iddiasının yer aldığı haber de silindi.



Caixin'in bu haberi internet sitelerinde bulunmuyor, yalnızca internet önbelleğinde saklı versiyonuna erişim var.



Dergi haberinde, 'hükümetin sansür kurumu' olarak tanımladığı Çin Siber Ortam İdaresi'nin 5 Mart'ta, Çince yayınlanan internet sitesindeki bir röportajı sildiğini yazdı.



Röportaj, Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı üyesi Jiang Hong ile yapılmıştı. Jiang, 'bazı durumlara karşı herkesin şaşkına döndüğü ve çok fazla konuşmak istemedikleri' için üyelerin özgürce konuşabilmelerine izin verilmesi gerektiğini söylemişti.



Caixin'de yer alan habere göre Pazartesi günü yayınlanan röportaj için editörlere 'içeriğin yasadışı olduğu' ve 'yasaları, yönetmelikleri ihlal ettiği' söylendi.



Haberde ayrıca Jiang'ın uygulanan sansüre ve röportajın silinmesine karşı verdiği tepki de yer aldı. Jiang, "korkunç, hayret verici… yasadışı hiçbir şey görmedim" dedi.



Çin medyası hükümetin büyük baskısı altında. Hükümet çoğu zaman internet sitelerinden ve sosyal medyadan içerik kaldırıyor.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin