Hükümetin Dolar planını açıkladı. Bir gecede dolar 21 liraya inecek

Merkezi New York'ta bulunan dünyanın en ünlü yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs dolar kuru ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı. Bankanın Baş Ekonomisti Robin Brooks, sosyal medya hesabında "AK Parti'nin bir planı var" diyerek doların bir gecede 7 lira birden düşüp 21 liraya gerileyeceğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Hükümetin Dolar planını açıkladı. Bir gecede dolar 21 liraya inecek

Dünyanın en ünlü yatırım bankalarından biri olan ve merkezi New York'ta bulunan Goldman Sachs tarafından Türk Lirası ile ilgili flaş bir yorum geldi. Bankanın Baş Ekonomisti Robin Brooks, Türk Lirası'nın bir gecede dolar karşısında 7 lira birden değerleneceğini ve doların 21 liraya gerileyeceğini iddia etti.

Rusya Ukrayna savaşı ile başlayan ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu güne kadar Türk Lirası karşısında yükseliş ivmesini artıran dolar hakkında çok önemli bir iddia ortaya atıldı.

Merkezi ABD'de bulunan ve dünyanın en önemli yatırım bankalarından biri olarak kabul edilen Goldman Sachs, Türk Lirası'nın bir gecede değerleneceğini iddia etti. Bankanın Baş Ekonomisti Robin Brooks tarafından sosyal medyada yapılan açıklamaya göre AK Parti'nin dolar konusunda bir hamlesi olacak. 

TÜRK LİRASI İÇİN ADİL DEĞERİ AÇIKLADI

Ünlü ekonomist, doların bir gecede 21 liraya ineceğini öne sürdü. Sosyal medyada açıklamalarda bulunan Robin Brooks, Türk Lirası için en adil değerin 21 lira seviyeleri olduğunu vurgulayarak, kurun ilerleyen zamanlarda tamamen serbest bırakılacağını ve bu nedenle Türk Lirası / dolar paritesinin ilk aşamalarda yukarı yönlü hareketleneceğini söyledi. Ancak Brooks bunun uzun sürmeyeceğini, doların sert bir düşüşle 7 lira birden değer kaybedeceğini iddia etti. Ünlü Baş Ekonomist Robin Brooks, dolar kurunun bu sayede 21 liraya kadar gerileyeceğini açıkladı. 

DOLAR NE KADARDAN İŞLEM GÖRÜYOR?

1 Kasım 2023 saat 12.00 itibariyle piyasalarda dolar Türk Lirası karşısında 28,33 seviyelerinden işlem görüyor. İstanbul serbest piyasada dolar 28,3200 liradan, Euro 29,9510 liradan güne başladı. Dün doların satış fiyatı 28,2950 lira, Euronun satış fiyatı ise 30,0210 lira olmuştu.

Dolar/TL, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19,57, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan önce ise 19,97 seviyesindeydi. Euro ise 28 Mayıs'ta 21,37 TL'den işlem görüyordu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin