"Hükümetimiz sayesinde Ergenekoncuların başına neler geldi gördünüz"

AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız Ergenekon davası hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
"Hükümetimiz sayesinde Ergenekoncuların başına neler geldi gördünüz"

'Sağlıklı yaşama çağrı, pedal çeviriyor Ağrı' kampanyası kapsamında Doğubayazıt'taki statta 400 çocuğa bisiklet dağıtıldı. Vali Mehmet Tekinarslan, AK Parti Ağrı milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi ile Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan'ın katıldığı dağıtım töreninde çocukların aileleri de hazır bulundu. Valilik ile SODES tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje sayesinde bisiklet sahibi olan çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Vali Tekinarslan'dan bisikletlerini alan çocuklar, statta tur attı.



Bisikletlerin dağıtılmasının ardından hem Kürtçe hem de Türkçe konuşan Milletvekili Kerim Yıldız ise şunları söyledi:

"Biz iktidara geldiğimiz de 2 alanda çok büyük gelişmeler yaşandı. Birincisi ekonomik, ikincisi demokrasi anlamında. Başbakanımız 2005 yılında Diyarbakır'a gidip 'Êdi bese' (Artık yeter) dedi. 'Bir sorun var. O da Kürt meselesidir. Yani benim meselemdir ve ben bu meseleyi çözeceğim' dedi. Allah'a şükürler olsun ki bugün annelerimizin diliyle konuşuyor ve anlaşıyoruz. 10 yıl önce böyle bir şey yoktu. Eskiden biliyorsunuz ki ne olsa oturur ihtilal ve inkılapların projelerini oluştururlardı. Çok derin meseleler gördünüz. Bunlardan biri de dün. Başbakanımız, hükumetimiz sayesinde Ergenekoncular'ın başına neler geldi gördünüz. Eskiden böyle bir şey olamazdı." 



'BİR KİŞİNİN ANNESİ AĞLIYORSA, KÜRT- TÜRK HİÇ FARK ETMEZ ACI ACIDIR'



Ekrem Çelebi ise vatandaşlardan 'çözüm süreci'ni desteklemelerini istedi. Ülke genelinde 7-8 aydan beri sıkıntı olmadığını bildiren Çelebi, "Başbakanımız 'çözüm süreci'ni bütün gövdesiyle sürdürürken, sizlerden de kalben destek olmanızı istiyoruz. Bakın eğer, bir kişinin annesi ağlıyorsa Kürt veya Türk hiç fark etmez, acı acıdır. Eskiden Ağrı'dan Doğubayazıt'a gelirken kolluk kuvvetlerimiz en az 4-5 yerde durdurur, arama yapardı. Ama 2002'den bu yana bunu da bitirdik" diye konuştu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin