Hükümeti sosyal medyadan eleştirene beş yıl hapis geliyor!

Hükümetin yeni hazırladığı ve dünden bu yana büyük tartışma yaratan yeni yargı paketinden sosyal medya yasağı da çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hükümeti sosyal medyadan eleştirene beş yıl hapis geliyor!

Tehdit‘ suçunda cezaları artırıp tutuklamanın önünü açan pakette, bu düzenleme hükümeti sosyal medyada eleştirenleri de kapsayacak.



Taraf’tan Adnan Keskin’in haberine göre, mevcut yasalarda tutuklama kararları üst sınırı iki yıl ve üzerinde olan suçlarda uygulanıyor. Ancak pakette klasik tehdit suçunda ceza üst sınırı iki yıla çıkarılıyor, yani tutuklama kapsamına alınıyor. Dahası, ‘kamu görevlisini görevinden dolayı tehdit’ veya ‘kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak tehdit suçunu işlemesi’hallerinde iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası getiriliyor.



Dolayısıyla, paketin Meclis’ten geçmesinin ardından cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar ya da güvenlik kuvvetlerini açıkça ya da sosyal medya üzerinden sert sözlerle eleştirenler, ‘tehdit’ suçlamasıyla tutuklanabilecek.



Taraf’a göre, Ergenekon savcılığı döneminde AKP’yle arasından su sızmayan ancak 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sonrası hedef tahtasına oturtulan savcı Zekeriya Öz de bu düzenlemenin bir hedefi. Öz hakkında hükümeti Twitter’da tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyuruları bulunuyor.



AKP hükümeti 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının ses kayıtlarının yanı sıra Suriye tapelerinin de ortaya çıkmasıyla Twitter ve YouTube’u kapatmış, yasaklar Anayasa Mahkemesi’nden dönmüştü.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin