Hükümeti eleştiren ünlü sanatçıya suç duyurusu

Yaptığı bir konuşmada hükümeti eleştiren Levent Kırca hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Hükümeti eleştiren ünlü sanatçıya suç duyurusu

Nevşehir Barosu avukatlarından Taşan Tekeli, İngiltere’nin başkenti Londra’da yaptığı konuşmada, 'hükümete karşı halkı kinlendirmek, ayaklandırmak amacıyla provokatif konuşma yaptığı' iddiasıyla sanatçı Levent Kırca hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulundu.



Avukat Taşan Tekeli, Nevşehir Adliyesi'ne gelerek dilekçesini vermeden önce basın mensuplarına, Ulusal TV Yayın Yönetmeni de olan sanatçı Levent Kırca'nın Londra’da yaptığı, internette ve televizyonlarda yayınlanan konuşmasında, direkt hükümeti hedef göstererek halkı ayaklanmaya teşvik ettiğini düşündüğünü, bu nedenle de suç duyurusunda bulunmaya karar verdiğini söyledi.



Tekeli şu şekilde konuştu: "Vatandaşlık görevimi yerine getirmek için suç duyurusunda bulunmaya geldim. Aslında bu görevin savcılara ait olduğunu düşünüyorum. Savcıların internette görüntüleri seyrederek resen kovuşturma işlemlerine başlaması gerekirdi. Ben, vatandaş olarak bu hususu ciddiye aldım, seyrettiğim video kayıtlarından dehşete kapıldım. Bu nedenle Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyorum" 



Avukat Tekeli, daha sonra, Levent Kırca hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin