Hukukçular kendi internet portalını kurdu!

Farklı görüş ve kesimlerden hukukçu, akademisyen ve hukuk öğrencilerinin buluştuğu "adaletgundemi.net" isimli internet portalı yayına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Hukukçular kendi internet portalını kurdu!



Portalın amacının “her kesimden hukukçuları bir araya getirerek yaşadıkları sorunlarını görünür kılmak, yargıyı dahi iyi bir noktaya getirmek için çaba harcamak" olarak açıklandı



Adaletgündemi.net isimli sitenin kurulunda 62 hakim, 15 savcı, 18 avukat, bir Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve bir Danıştay üyesi gibi hukukçuların yanı sıra akademisyenler, noter, bilirkişi ve hukuk fakültesi öğrencileri de yer alıyor.



Gündeme ilişkin haberlerin paylaşıldığı sitede hukukçuların mesleki sorunları da tartışılıyor. Hukukçularla röportajlar, davaların karar örnekleri, sinema ve edebiyata ilişkin yazılar da yer veriliyor. Siteye sadece hukukçular üye olabilirken, paylaşılan yazıları okuyabilmek için ise siteye üye olmak gerekiyor. Yaklaşık 10 gün önce kurulan sitenin üye sayısı 3 bin 60'a ulaştı. 



“AMACIMIZ HER KESİMDEN HUKUKÇULARI BİRARAYA GETİRMEK"



Sitenin kurucularından İstanbul Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek, “Amacımız, her kesimden hukukçuları bir araya getirerek yaşadıkları sorunlarını görünür kılmak, yargıyı dahi iyi bir noktaya getirmek için çaba harcamak" dedi.



“HUKUKÇULARIN KARARLARI TARTIŞABİLMESİ İÇİN KARARLAR YAYINLIYORUZ"



Siteye sadece hukukçuların üye olabildiğini söyleyen Savcı Çiçek, “Hukukçuların kararları tartışabilmesi için kararlar yayınlıyoruz. Ceza, özel, usul hukuku gibi alanlarda forumlar açarak tartışma alanları yaratıyoruz. İnsan hakları alanında metinler yayınlıyoruz, tarihi karar örnekleri ile geçmiş dönemlerde verilen ve tüm toplumu ilgilendiren kararları yeniden hatırlatıyoruz" diye konuştu.



“BİR HAFTA İÇİNDE 3 BİN 060 ÜYEYE ULAŞTIK"



30 Kasım tarihinde yayın hayatına yayına başladıklarını söyleyen Savcı Çiçek, “30 kurucu üyemiz var. Bir haftalık bir site olduğumuz halde oldukça iyi tepkiler aldığımızı söyleyebilirim. Bir hafta içinde 3 bin 060 üyeye ulaştık" ifadelerini kullandı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin