HSBC'nin ortalığı karıştıran hesaplarına karşı harekete geçiliyor!

İngiltere'nin, ülkenin önde gelen bankalarından HSBC'ye yönelik 'Swissleaks' iddialarıyla ilgili soruşturma başlatacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
HSBC'nin ortalığı karıştıran hesaplarına karşı harekete geçiliyor!

İngiliz Parlamentosu Kamu Hesapları Komisyonu'nun, ülkenin önde gelen bankalarından HSBC'ye yönelik iddialarla ilgili soruşturma başlatacağı bildirildi.



İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, Komisyon Başkanı ve muhalefetteki İşçi Partisi Milletvekili Margaret Hodge, merkezi İngiltere'de bulunan HSBC’nin, İsviçre’de toplam hacmi 100 milyar doları aşan binlerce hesap üzerinden müşterilerinin vergi kaçırmasına yardımcı olduğu iddialarının ardından komisyonun konuyu incelemek üzere acilen soruşturma başlatacağını duyurdu.



Hodge, “Bugün şok edici bir şekilde açığa çıkanlar HSBC’nin gizlice küresel endüstrinin bir varlıklı elit kesimine hizmet ettiğini göstermektedir. Komisyon olarak acil soruşturma başlatarak HSBC’nin kanıt sunmasını talep edeceğiz" dedi. 



Öte yandan, söz konusu iddialara ilişkin dönemin İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green’in adı sıklıkla gündeme geliyor. Green’in yaşananlarla ilgili bilgisinin olup olmadığı İngiliz basını tarafından sorgulanıyor.



Hodge, daha önce, HSBC'ye yönelik iddialarla ilgili, dönemin Ticaret ve Yatırım Bakanı Green hakkında, "Ya bilmiyordu ve direksiyon başında uykuya daldı ya da biliyordu ve bundan dolayı şüpheli vergi uygulamalarına dahil oldu” ifadesini kullanmıştı.



Hodge, “Her iki şekilde de sorumlu kişi oydu ve bence cevaplandırması gereken gerçekten önemli sorular var” değerlendirmesinde bulunmuştu. (AA)



 



Dünya bu haberle sarsıldı! 45 ülkeden gazeteciler, HSBC'nin terör bağlantısını ortaya döktü! Listede Türkiye de var! 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin