HRW: Sosyal medyanın 'ağzına bağ' vurulmaya çalışıldı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde Türkiye'de insan haklarının erozyona uğradığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
HRW: Sosyal medyanın 'ağzına bağ' vurulmaya çalışıldı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu belirttikten sonra, ‘‘Üç dönem başbakanlık yapmış ve AKP’nin de lideri olan Erdoğan'ın, Türkiye’nin modern tarihinde yerini alacağı garanti. Anlaşılması zor bir şekilde son iki yılda Erdoğan gücünü pekiştirdikçe ülkede insan hakları ve hukukun üstünlüğünün erozyona uğradığı bir gerçek’’ eleştirisi geldi.



HRW'ın Türkiye uzmanı Emma Sinclair-Webb tarafından kaleme alınan açıklamada, Türkiye'de askeri vesayetin kalkmasının önemli olduğu ancak bunun hükümetin hesap verebilirlik ve bağımsız bir adalet sisteminin herkese eşit şekilde işlediği anlamına gelmediği vurgulandı.



Bakan ve bakan çocuklarının isminin karıştığı 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının patlak vermesinin ardından Erdoğan hükümetinin birçok kanunu kendi ajandasına göre değiştirdiğine işaret eden Sinclair-Webb, sosyal medyanın da ''ağzına bağ'' vurulmaya çalışıldığını dile getirdi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin