Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın babası konuştu: Nasıl gittiyse öyle gelsin

19 Ocak 2007 tarihinde gazeteci Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast iki gün önce tahliye edildi. Ogün Samast'ın babası ve abisi konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın babası konuştu: Nasıl gittiyse öyle gelsin

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Hrant Dink'i öldürdükten 17 yıl sonra tahliye edilen Ogün Samast'ı cezaevinin çıkışında ailesinin karşıladığı iddia edilmişti. Baba Ahmet Samast, oğlunu karşılamaya gitmediğini ve oğlunun da henüz eve gelmediğini açıkladı.

Ogün Samast, önceki akşam şubat ayından bu yana cezasını çektiği Bolu F Tipi cezaevinden saat 19.50’de tahliye edildi. Samast’ın cezaevi çıkışında ailesi tarafından karşılandığı söylenmişti. Akşam saatlerinde tahliye olan Ogün Samast’un Trabzon’daki aile evine gitmediği öğrenildi.

BABA SAMAST: BEN ALMAYA GİTMEDİM

10Haber’den Hazar Erdost’a konuşan baba Ahmet Samast, “Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin” dedi. Abisi Ümit Samast ise konuşmak istemediğini belirterek, “Ogün’ü bulursanız konuşursunuz” dedi.

SAMAST AİLESİ KÖYDEN AYRILMIŞ

Çal Camili Köyü muhtarı Aziz Demir de Samast ailesinin 14 Kasım’da sessiz sedasız köyden ayrıldığını iddia ederek, “Kimseye bir şey demediler. Köye gelmediler. Emniyet de aradı, bilgi almak istedi. Onlara da söyledim. Gelmediler, geleceklerini de düşünmüyorum” diye konuştu.

NELER OLMUŞTU?

- Agos Gazetesi Yayın yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de gazete binası önünde o dönem 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından öldürüldü.
- Cinayetin faili olduğu belirlenen Samast, 20 Ocak 2007’de Samsun otogarında yakalandı.
- 24 Ocak 2007’de tutuklanan Samast, Bolu F Tipi cezaevinden 16 Kasım 2023 günü dün tahliye edildi.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hrant Dink cinayetinin hükümlüsü Ogün Samast’ın cezası, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun genel hükümlerine göre infaz edilmiştir” denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin