Hrant Dink'in hayatı film oluyor. Senaryoyu Barış Pirhasan yazdı, film 2024 yılında çekiliyor

19 Ocak 2007 tarihinde genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin Şişli Halaskârgazi Caddesi üzerindeki binası önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink'in hayatı film oluyor. Haberi müzisyen ve gazeteci Sina Koloğlu, sosyal medya üzerinden duyurdu. Filmin çekimlerine gelecek yıl başlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink'in hayatı film oluyor. Senaryoyu Barış Pirhasan yazdı, film 2024 yılında çekiliyor

19 Ocak 2007 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in filminin çekileceği belirtildi.

Müzisyen ve gazeteci Sina Koloğlu, sosyel medya üzerinden yaptığı paylaşımda Hrant Dink'in filminin yapılacağını kaydetti ve senaryonun da Barış Pirhasan tarafından yazıldığını belirtti.

Koloğlu, Twitetr üzerinden yaptığı paylaşımda "HRANT DİNK'İN FİLMİ ÇEKİLİYOR 19 Ocak 2007 tarihinde genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin Şişli Halaskârgazi Caddesi üzerindeki binası önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren #HrantDink'in hayatı film oluyor. Senaryoyu Barış Pirhasan yazdı." ifadesini kullandı.

Koloğlu, "Filmi O3 Medya çekecek. Kulağıma gelen senaryo çalışmaları bitti ve yapım şirketine teslim edildi. Filmin yönetmeni de bana gelen bilgilere göre Zeynep Günay olacak. Yapım tarafının çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürdüğü bilgisi geldi. Çekimlerin 2024 yılında başlaması planlanıyor." dedi.

Hrant Dink'in hayatı film oluyor. Senaryoyu Barış Pirhasan yazdı, film 2024 yılında çekiliyor

Müzisyen ve gazeteci Sina Koloğlu, daha önce yaptığı bir paylaşımda 1993 yılında arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'nun hayatının da film olacağını söylemişti.

Gazeteci ve müzisyen Sina Koloğlu, Uğur Mumcu suikastınının faillerinin bulunmasını konu alan bir dizinin yapıldığını aktardı. 

Mumcu, 24 Ocak 1993'te, Ankara'daki evinin önünde arabasına konulan bombanın infilak etmesi sonucunda hayatını kaybetmişti.

Projenin yapımını BKM'nin üstlendiğini belirten Koloğlu, 'Önce film olarak düşünülmüş. Büyük bir bütçesi var. Sonra bir mini dizi yapma fikri ağır basmış. Bazı kanallar ile görüşmeler olmuş. Yönetmen bile belli. Dijital platformlara da götürülmüş, duyduğum' demişti.

Dizinin suikast ile başlayacağını ve Mumcu'nun ailesinin failleri bulma hikayesinin işleneceğini kaydeden Koloğlu, 'Dizi Uğur Mumcu'nun hayatı ile ilgili değil. Türkiye'nin ünlü gazetecisinin eşi Güldal Mumcu, ailesi ve yakın çevresinin Uğur Mumcu'nun katilini bulma hikayesi. Çok büyük bir araştırma yapılmış. Mumcu'nun yaşamına dair tüm ayrıntılar, hakkında yazılanlar, mahalle arkadaşları ile konuşmalar vs. hepsi yapılmış. Şahsen geldiği aşama açısından diyorum; bu dizi hayata geçecek gibi görülüyor' ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin