Hrant Dink'i 'uyaran' vali yardımcısına, Celalettin Cerrah'a takipsizlik kararı kaldırıldı. Bu kararla birlikte Dink davasında bundan sonra neler yaşanacak?

Medyatava, Dink ailesi avukatı Bahri Belen'e sordu.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink'i 'uyaran' vali yardımcısına, Celalettin Cerrah'a takipsizlik kararı kaldırıldı. Bu kararla birlikte Dink davasında bundan sonra neler yaşanacak?

Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmal ya da kasıt sahibi olduğu iddia edilen eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İl Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah, eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve altı polis hakkındaki kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı.



Medyatava, Dink ailesi avukatı Bahri Belen'e mahkemenin 9 kamu görevlisi hakkındaki takipsizlik kararını kaldırılmasının Hrant Dink cinayeti davasına nasıl yansıyacağını sordu.



Medyatava: Hrant Dink'i 'uyaran' vali yardımcısına, Celalettin Cerrah'a takipsizlik kararı kaldırıldı. Bu kararla birlikte Dink davasında bundan sonra neler yaşanacak?



Av. Bahri Belen: Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği bu kararın ardından savcılık hemen soruşturma başlatmak zorunda. Hrant'ı valilikte 'uyaran' vali yardımcısı da dahil olmak üzere birçok emniyet görevlisini kapsayan bir karar. Bu karar yeni çıktı. Önce savcılığın bu kararı incelemesi gerekiyor sonra da soruşturma başlatmak zorunda. Savcılar değiştiği için bu süre uzayabilir ama mutlaka bu soruşturma başlatılmalı. Hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği karara göre, hem de ceza muhakemesi kanununa göre mutlaka soruşturma başlatılmak zorunda. Bunların hepsi tek bir davada görülmeli ama bu süre uzayacaktır.



Eylem YILMAZ / Medyatava


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin