Hrant Dink suikastinin kilit ismi tutuklandı! Kırgızistan'dan getirilen Ahmet İskender, katil Ogün Samast'a yardım etmişti

Hrant Dink suikastınde katil Ogün Samast'a yardım eden Ahmet İskender'in tutuklandı. İskender Kırgızistan'dan getirilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink suikastinin kilit ismi tutuklandı! Kırgızistan'dan getirilen Ahmet İskender, katil Ogün Samast'a yardım etmişti

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hrant Dink suikastınde faile yardım eden Ahmet İskender'in tutuklandığını açıkladı.

EGM'den yapılan açıklamada, ''Hrant DİNK suikastında kullanılan silahı sakladığı, faile cinayet için borç para verdiği, cep telefonunu cinayet için iletişim aracı olarak kullandırdığı tespit edilen Ahmet İSKENDER, Kırgızistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmiş ve tutuklanmıştır'' denildi.

KIRGIZİSTAN'DA TUTUKLUYDU
Kırgızistan İçişleri Bakanlığı Aşırılık ve Yasa Dışı Göçle Mücadele görevlileri, sahte belge kullandığı öğrenilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ahmet İskender'i (38) gözaltına almış, "Sahte pasaportla ülkeye girmek" ve "belgede sahtecilik" suçlarından dava açılan Ahmet İskender İskender'in Bişkek Pervomay İlçe Mahkemesi tarafından iki ay tutuklu kalmasına hükmedilmişti.

AHMET İSKENDER KİMDİR?
Dink cinayetine bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 17 Ocak 2012'de açıkladığı kararda, diğer sanıklarla beraber 24 Ocak 2007'de tutuklanan Ahmet İskender'i "tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırmıştı.

İskender'in cezası, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından 13 Mayıs 2013'de onanarak kesinleşmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden 87 sanıklı dava kapsamında yargılamanın sürüncemede kalmaması için aralarında Ogün Samast'ın da bulunduğu 9 sanık hakkındaki dosya karara bağlanmak üzere ayrılmıştı.

Mahkeme heyeti, 17 Temmuz 2019'da 9 sanıkla ilgili hüküm kurmuştu, 7 sanığı cezalandırmıştı. Bu sanıklardan Ahmet İskender, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. İskender'in bu cezası da kesinleşmişti. Ahmet İskender'in yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin