Hrant Dink etkinliğine hangi gazeteciler katıldı?

Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink, ölümünün 6. yılında ÖDP'nin etkinliğinde anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink etkinliğine hangi gazeteciler katıldı?

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) tarafından Kenter Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliğe, Dink'in kardeşi Orhan Dink, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, gazeteciler Ahmet Hakan Coşkun, Nedim Şener, Burhan Sönmez, Pakrat Estukyan, Masis Kürkçügil ve Sayat Tekir'in de aralarında bulunduğu davetliler katıldı.



Ahmet Hakan Coşkun, cinayetin ardından 6 yıl geçtiğini anımsatarak, bundan sonraki dönemlerde de Hrant Dink'le ilgili birçok anma gecesi yapılacağına inandığını söyledi.

 Coşkun, bu tür anma gecelerini çok önemsediğini ifade ederek, ''Dink'le ilgili duyarlılığa devam edilmesi, anısının yaşatılması ve cinayetle ilgili mahkeme kararlarının takipçisi olmak bakımından bu geceler her zaman önemlidir. Bu duyarlılığın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

 Hrant Dink cinayeti davasıyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tebliğnamesini olumlu bulduğunu kaydeden Coşkun, şunları söyledi:

 ''Bu karar olumlu bir karar. Fakat geçen sene 19 Ocak öncesi ortaya çıkan 'Bu işin içinde örgüt yoktur' kararı ve bu yıl 19 Ocak'tan önce çıkan 'Hayır, bu işin içinde örgüt vardır' şeklindeki çelişen kararlar yine de insanı karamsarlığa itiyor.''



ÖDP Genel Başkanı Taş da Hrant Dink'in meslek hayatı boyunca sözünü esirgemeyen, gerçekleri söylemekten vazgeçmeyen ve kimliğinden utanmayan gerçek bir gazeteci olduğunu söyledi.

 Taş, ''Dink, gerçek bir sosyalist olduğu için öldürüldü. O, özgür bir dünyaya inanan biriydi'' dedi.

 Gazeteci Burhan Sönmez ise Dink'in yaşadığı süre içinde düşmanlarına benzemeyi reddettiği için katledildiğini savundu.

 Hrant Dink'in hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin yapıldığı gecede; Vova, Bajar ve Bandista müzik grupları, Dink anısına barış temalı Türkçe, Ermenice ve Kürtçe şarkılar söyledi.

 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin