Hrant Dink davasıyla ilgili yeni karar

Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın 'terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı dava dosyası, Dink'in öldürülmesine ilişkin dava dosyasıyla birleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink davasıyla ilgili yeni karar

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın 'terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı dava dosyası, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Dink'in öldürülmesine ilişkin dava dosyasıyla, fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirildi.



İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık ve cinayet suçundan da hükümlü Ogün Samast ile avukatı Levent Yıldırım katılmadı. Duruşmada, Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu hazır bulundu. 



Duruşmada, Hrant Dink cinayeti ana davasının görüldüğü İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, ana dava dosyası ile bu dava dosyasının birleştirilmesine yönelik talep yazısına muvafakat (olur) verildiğini belirtir 30 Ekim 2014 tarihli yazının geldiği aktarıldı.



Beyanda bulunan Dink ailesinin avukatı Bakırcıoğlu, hukuki irtibat bulunması sebebiyle birleştirilme kararı verilmesini istedi.



Esasa ilişkin görüşü sorulan savcı Mahmut Celal Musaoğlu, aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunması nedeniyle bu dava dosyasının, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ana dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verilmesini talep etti.



Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Samast hakkında 'terör örgütüne üye olmak' suçundan açılan dava dosyasının, 'hukuki, şahsi ve fiili irtibat bulunması, atılı suçun niteliği, maddi gerçeğin açığa çıkabilmesi için davaların birlikte görülmesinde zorunluluk olması, bu davanın yaşı büyükler hakkında açılan dava sonucuna bağlı olması, yaşı büyükler hakkında İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasında talep üzerine birleştirilmeye muvafakat verilmesi ve bu hususun mahkemeye bildirilmesi' olguları gözetilerek, ana dava dosyasıyla, yasal değişikliklerle birleştirilmeye engel kalmadığı gerekçesiyle birleştirilmesine hükmetti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin