Hrant Dink davasında yeni skandal: İstihbaratçı 5 dakika mesafedeymiş!

Gazeteci Hrant Dink cinayetinde Trabzon’daki Jandarma İstihbarat görevlilerinin ‘şüpheli’ hareketleri soruşturma dosyasına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink davasında yeni skandal: İstihbaratçı 5 dakika mesafedeymiş!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde ihmaller zincirinin ilk halkalarından biri olan Trabzon ayağında Jandarma İstihbarat görevlilerinin cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal ile irtibat halinde oldukları ortaya çıktı. 9 yıllık davanın ek klasörlerindeki belgelere göre Hayal’in halasının eşi Coşkun İğci’nin 13 Mayıs 2013’te İstanbul TEM Şube Müdürlüğü’nde soruşturma kapsamında ifadesine başvuruldu. İğci ifadesinde, 2006 yılının yaz aylarında Hayal’in arkadaşlarından Yasin’in bir gazeteciyi öldüreceğini duyduğunu belirterek, “Bunun üzerine Yasin Hayal ile görüştüm. ‘Hrant Dink diye bir Ermeni yazar var.



Agos gazetesinde Türkler hakkında ileri geri yazılar yazıyor. Bundan dolayı da Hrant Dink’i öldüreceğim’ dedi” ifadelerini kullandı. İğci, Hayal’in kendisine silah bulup bulamayacağını sorduğunu kaydederek, “Yasin ile ayrıldıktan sonra tanışıklığım bulunan ve ismini Engin olarak bildiğim Uzman Çavuş Veysel Şahin’i aradım. Durumu ilettim. Akabinde Okan Şimşek ve Veysel Şahin ile bir parkta görüştük. Okan Şimşek bilgileri detaylı olarak not etti. ‘Sen parayı al biz sana döneceğiz’ dedi ve ayrıldık” dedi.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin