Hrant Dink davasında flaş gelişme!

Trabzon Jandarma komutanları hakkında açılan davaya bakan mahkemenin, dosyanın 'ana dava' ile birleştirilmesi yönündeki görüşüne ret kararı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink davasında flaş gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürüldüğü dönemde Trabzon Jandarma Alay Komutanı olan Albay Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu sanıklar Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam ediliyor. Bu davaya bakan Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi ana davanın görülmekte olduğu İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iki davanın birleştirilmesi yönünde görüşünün sorulmasına karar vermişti. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelen bu talebi değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi davaların birleştirilmesi talebini hukuki ve fiili irtibat bulunmadığı gerekçesiyle reddetti.



Ayrıca ret kararında her iki dosyanın da Yargıtay aşamasından geçtiği ve her yönden inceleme yapan Yargıtay’ın birleştirme yönünde bir karar vermediği hatırlatıldı. Birleştirmenin karar aşamasına gelen yargılamayı uzatacağı belirtildi.



Birleştirme talebinin reddinin ardından Trabzon’daki mahkeme yargılamaya devam edebilir ya da dosyanın birleştirilmesi konusundaki kararında direnebilir. Trabzon’daki mahkemenin birleştirme yönünde direnmesi halinde dosya mahkemeler arasındaki uyuşmazlığa bakan Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderilecek. Dosyaya hangi mahkemenin bakacağına bu daire karar verecek. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin