Hrant Dink cinayetinin 'büyük ağabeyi' Tuncel, polisten önce Star'a konuştu. Peki ne demişti?

Erhan Tuncel, 38 gün sonra İstanbul Kumburgaz'daki bir villada yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink cinayetinin 'büyük ağabeyi' Tuncel, polisten önce Star'a konuştu. Peki ne demişti?

Önce beraat etti ardından hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hrant Dink cinayetinin büyük ağabeyi Erhan Tuncel 38 gün sonra yakalandı. 



Tuncel'in İstanbul Kumburgaz'daki bir villada yakalandığı belirtildi. Tuncel'in yakalanması da tahliyesi gibi ilginç oldu. Tuncel, günler sonra ilk kez bir röportaj vermiş, AKP'nin gazetesi olarak bilinen Star'a konuşmuştu, Tuncel, "yeni belgeler açıklayacağım" demişti.



Erhan Tuncel'in Star'a verdiği röportaj şu şekildeydi:



Erhan Tuncel: Bağlantılarımı açıklarım



Hakkında cinayete iştirak suçundan yakalama kararı bulunan ‘Büyük Abi’ lakaplı Erhan Tuncel, “Savunmam bitince teslim olacağım. İrtibatta olduğum isimleri açıklayacağım. Dink cinayetinde jandarmanın rolü büyük” dedi.

Trabzon MC Donald’s dosyası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan katledilen Gazeteci Hrant Dink cinayeti davasının Büyük Abi’si Erhan Tuncel’i STAR buldu. Bir evde tek başına yaşayan Tuncel, “Kaçmıyorum” diyerek yeni belgeler sunacağı bir savunma hazırladığını ve yakında teslim olacağını söyledi. 



15 gün içinde teslim olacağım



Yargıtay’ın, Dink davası kararını bozma gerekçesine dayanılarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden açılan davada hakkında yakalama kararı çıkartılmasının hukuki olmadığını savunan Tuncel, “Kaçmıyorum. AİHM’e kapsamlı bir dilekçe ile yeni savunmamı hazırlıyorum. 15 gün içinde bitirmeyi düşünüyorum. Tamamladıktan sonra hemen teslim olacağım” dedi. Tuncel, AİHM’e vereceği dilekçesinin içeriğiyle ilgili şunları söyledi: “Kimliğimin deşifre edilmesi, sanık konumuna sokulmam, gayri-resmi dinlenmem cinayetin planlandığına dair tüm istihbaratları vermeme rağmen eylemin şahsıma yıkılması ve uzun tutukluluk süresi ile lehimde olan hususların kararlara yansımamasını kapsayacak. AİHM daha önce verdiği Dink kararında 5 maddeden Türkiye’yi mahkum etmişti.”   



Ergenekon üstü yapılanma var



Erhan Tuncel, “Dink cinayeti gösteriyor ki devlet içinde Ergenekon üstü bir yapılanma var ve bu cinayetin aydınlatılması sürekli engelleniyor. Ben burada çok küçük bir parçayım” diye konuştu. Av. Fethiye Çetin’in kitabını da okuduğunu anlatan Tuncel, “Çetin, Ergenekon’u aşan bir yapının parmak izlerini kendi bulduğu kayıtlarla deşifre etmiş” dedi.  Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Tuncel hakkında “Kasten öldürmeye azmettirme” suçundan verilen beraat hükmünü, Dink’in öldürülmesi suçuna iştirak ettiği gerekçesiyle bozmuştu.



Röportajın tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin