Hollywood oyuncuları korkutmaya geliyor

Türk sinemasında korku alanında akla ilk gelen isimlerden yönetmen Hasan Karacadağ'ın Hollywood oyuncularının rol aldığı filmi 'Magi', Mayıs ayında vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol
Hollywood oyuncuları korkutmaya geliyor

Hasan Karacadağ, AA muhabirine, teknik ve içerik olarak Anadolu kültürü ve hikayelerine dayanan filmde 'Rezervuar Köpekleri'ndeki Mr. Blonde rolüyle tanınan ve 150'nin üzerinde filmde rol alan Michael Madsen'in yanı sıra Stephen Baldwin, Brianne Davis, Lucie Pohl, Dragan Micanovic ve Kenan Ece'nin rol aldığını bildirdi.



Çekimlerin İstanbul, Bursa ve Adapazarı'nda gerçekleştirildiğini belirten Karacadağ, "Bu bir Amerikan filmi gibi ama tamamen Türk elementleriyle donatılmış, Anadolu topraklarında geçen has Anadolu-Babil cin hikayesi" dedi.



Filmin yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Karacadağ, "Amerikan dağıtım sistemiyle dünyaya dağıtılacak ilk Türk filmi bu. Sadece korku sineması için değil Türk sineması tarihinde bir ilk" ifadesini kullandı.



Karacadağ, Magi'nin Amerika'nın 2015'in en çok beklenen korku filmi listesinde yer aldığını da ifade etti.



Oyuncular Türkiye kültürüne hayran kaldı



Yabancı oyuncuların ancak önceki filmlerini izledikten sonra rolleri kabul ettiğini kaydeden Karacadağ, Amerikalıların bir Doğu ülkesinde başına gelen korkunç olayların anlatıldığı filmin kesinlikle oryantalist bakış açısı içermediğini vurguladı. 



Karacadağ, "Yıllardır savaşını verdiğim şey şu ki hikayelerimizi kendi kültürümüze, dinimize, geleneklerimize bağlı kalarak anlatalım. Batı teknik olarak taklit edilebilir ama içerikte kendimiz olalım çünkü bizim malzememiz onlardan daha fazla" diye konuştu.



Türkiye'yi doğru anlatmanın önemini vurgulayan Karacadağ, filmde bir rahibi canlandıran Baldwin'in "Türk ve İslam kültürü deyince aklıma çöl ve kılıç geliyordu ama bu filmden sonra Türk kültürüne hayran kaldım ve çok okumak istiyorum" dediğini aktardı.



Filmleri kabuslarından besleniyor



Adını 2006 yılında çektiği 'Dabbe' filmiyle duyuran Hasan Karacadağ, 5 filmden oluşan 'Dabbe' serisinin yanı sıra cin temalı korku filmleriyle geniş bir izleyici kitlesi elde etti.



Senaryosuna imza attığı Magi'de de yeniden bir cin hikayesi anlatan Karacadağ, filmlerinin rüyalarından da beslendiğini dile getirdi.



Karacadağ, "Rüyada inanılmaz bir gerilim yaşıyor, cinlerle ilgili şeyler görüyorum. Bazen uyanıp bunları yazdığım da oluyor" diyerek, 'Dabbe 5: Bir Cin Vakası' filmindeki kadının odaya girip cinler gördüğü sahneyi rüyasından aldığını anlattı. 



"Cin alemi korkutucu"



Filmleri için cinleri kadim kaynaklardan araştırdığını, çeşitli seanslara katıldığını hatta epey sarsıldığını söyleyen Karacadağ, "Cin var mı yok mu diye merak edip işin içine giren herkes yanıtını alıyor zaten" ifadesini kullandı.



Hasan Karacadağ, İslami kaynaklara göre Müslüman cinlerin de varlığına değinerek, "Ne olursa olsun o alem korkutucu" diye konuştu.



Zaman zaman zorlansa da filmlerinde cin temasını kullanmaktan vazgeçemeyeceğini ifade eden Karacadağ, filmleriyle seyirciyi okumaya, araştırmaya yönelttiğini dile getirdi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin