Hollandalı gazetecilerden Geerdink protestosu

Meslektaşları, Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'in Türkiye'den sınır dışı edilmesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Hollandalı gazetecilerden Geerdink protestosu

Hollanda Gazeteciler Sendikası (NVJ) ve uluslararası basın örgütleri, Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'in Türkiye'den sınır dışı edilmesini protesto etti.



GEERDİNK: KALBİM ORADA KALDI



Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen gösteride, sınır dışı kararının derhal iptal edilmesi ve Geerdink'in görevine dönmesi istendi.



Türk Büyükelçiliği yetkilileri, Hollandalı gazetecilerle görüşmeyi kabul etmedi. Gazeteci örgütleri tarafından hazırlanan ortak bildiri, büyükelçiliğin posta kutusuna bırakıldı.



Geerdink, bir an önce Türkiye'ye geri dönmek istediğini belirterek, "Kalbim orada kaldı" dedi.



Hollandalı gazetecilerden Geerdink protestosu

"BASKILAR KABUL EDİLEMEZ"



Gazeteciler terörist değildir" yazan siyah dövizler taşıyan grup, alanın karşısında bulunan Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'ne yürüdü.



Hollanda Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Thomas Bruning, Türkiye'de medyaya yönelik baskıların endişe verici boyutta olduğunu söyledi. Baskıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.



Topluluk, 134 ülkeden 600 bin gazeteciyi temsil eden FIJ ve EFJ ile Hollanda Gazeteciler Sendikası tarafından hazırlanan bildiriyi Türk Büyükelçiliği yetkililerine teslim etmek istedi.



Ancak Büyükelçilik bu çağrıya yanıt vermedi. Büyükelçilik kapısının açılmaması üzerine gazeteciler, hazırlanan metni posta kutusuna bıraktılar.



"DERİN KAYGI DUYUYORUZ"



Türkiye'deki yetkili makamlara yönelik kaleme alınan metinde, Hollandalı gazeteci Geerdink'in sınır dışı kararı, "alarm verici" olarak değerlendirildi. Kararın, Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası anlaşmalara ve hukuğa aykırı olduğu savunuldu.



FIJ, EFJ ve NVJ, 17 - 19 Eylül tarihlerinde İstanbul'da basın özgürlüğü konusunda bir sempozyum düzenleyecek.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ



 



 



 





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin