Hollandalı gazeteci Geerdink'ten Akif Beki'ye yanıt: Yaptığına ‘manipulasyon’ denir

Hürriyet yazarının eleştirdiği gazeteci Frederike Geerdink, suçlamalara cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hollandalı gazeteci Geerdink'ten Akif Beki'ye yanıt: Yaptığına ‘manipulasyon’ denir

Hürriyet yazarı Akif Beki, attığı tweet nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla gözaltına alınan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'i 7 Şubat tarihinde kaleme aldığı köşe yazısıyla eleştirmişti. Beki, "Hayır matmazel yanılıyorsun" başlıklı yazısında, Geerdink'in 'terör propagandası' yaptığını savunmuş ve suça teşvik ettiğini ileri sürmüştü.



Gazeteci Geerdink, bugün diken.com.tr'de kaleme aldığı bir yazıyla Hürriyet yazarının bu suçlamalarına sert yanıt verdi.



Yazısında, "Akif, Neden kadınlar için kullanılan bir hitap biçimini bana karşı aşağılayıcı biçimde kullanıyorsun?" diyen Geerdink, Beki'nin cinsiyetçilik yaptığını ifade etti.



Beki'nin suçlamalarına "Kürt meselesine dair yazdığım onca yazıyı doğru dürüst okumamışsın" diyerek yanıt veren Geerdink, Beki'nin "Benzer lafları Fransa'da etsen içeride olurdun" sözüne ise; "Akif, seni doğru mu anlıyorum acaba? Makalenden, Avrupa’da ifade özgürlüğün geriletilmesini desteklediğin sonucunu çıkarıyorum… Belki de destekliyorsundur gerçekten. Ama ben desteklemiyorum" yanıtını verdi.



İşte, Geerdink'in o yazısı: 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin