Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nu kapattı! Türkiye'ye seyahat için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı

İsveç'in ardından Hollanda'da yapılan Kur'an'a yönelik saldırılar epey tepki topladı ve birçok grup bu saldırıyı kınamak için gösteri yaptı. Durumun baş gösterdiği Hollanda vatandaşlarına mail yoluyla ulaşarak İstanbul Başkonsolosluğu'nun kapatıldığını bildirdi. Gönderilen mailde seyahat için Türkiye sarı ve az da olsa turuncu kodlu kategoride yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nu kapattı! Türkiye'ye seyahat için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı

Kur’an’ın yakıldığı ve yırtıldığı İsveç, Danimarka ve Hollanda’daki son gösterilerden sonra, bazı Müslüman ülkelerde gösteri ve protestolar düzenlendiğinin hatırlatıldığı Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’ye seyahat edecek olan yurttaşlarına mail yoluyla gönderilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

''İstanbul başta olmak üzere Batılı hedeflere örneğin diplomatik temsilciliklere ve ibadethanelere yönelik saldırı tehdidi de artmaktadır. Bu tehdit göz önüne alındığında, İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak halka kapatılacaktır. Başkonsolosluğun (konsolosluk) hizmetleri şu anda fiziki olarak sağlanmamaktadır. Mümkün olduğunda, bu dijital olarak veya Ankara’daki Hollanda büyükelçiliği tarafından devralınacaktır.''

Başkonsolosluğa e-posta ile ulaşılabileceğinin hatırlatıladığı bildiride şu anda Dışişleri Bakanlığı’nın Hollandalı gezginlere yönelik bir tehdit olduğuna dair herhangi bir belirti olmadığı, Türkiye seyahat tavsiyelerinin renk kodunun sarı ve az da olsa turuncu ve kırmızı olduğu belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin