Hobi olarak başladı, geçim kaynağı oldu. Türkiye’nin birçok yerinden sipariş alıyor

Çankırı’da yaşayan Akif Metin'in hobisi geçim kaynağı oldu.  Metin’in çiftlikte ürettiği büyükbaş hayvanlar Türkiye’nin birçok yerinden büyük ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Hobi olarak başladı, geçim kaynağı oldu.  Türkiye’nin birçok yerinden sipariş alıyor

Çankırı’nın Eldivan ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Akif Metin, ilkokul döneminde hobi olarak öğrendiği çiftçiliği mesleği haline getirdi. Dedesinden miras kalan çiftlikte hayalini gerçekleştiren Metin’in özenle yetiştirdiği büyükbaş hayvanlara Türkiye'nin farklı illerinden talep gelmeye başladı. Mesleğinde kendini kısa sürede geliştiren Metin, çeşitli büyükbaş ırklarına gelen talepleri karşılamaya başladı. Metin, ürettiği büyükbaş hayvanları Türkiye genelindeki büyük çiftlikler ve firmalara gönderiyor. 

“HOBİ OLARAK BAŞLADIĞIM ÇİFTÇİLİĞİ TİCARETE ÇEVİRDİM”

Mesleğin dedesinden miras kaldığını kaydeden Metin, “Hayvancılık, bana dedemden miras kalan bir meslek. İlkokul yaşlarımda hobi olarak başladığım çiftçiliği ticarete çevirdim. Hayvanları burada beslerken gerçekten çok mutlu oluyorum. Aynı şekilde benden hayvan alanlar da bu sevince ortak oluyorlar. Hayvanları sevmeyen insanlar bu tozun, toprağın içinde duramazlar. Ben de işi severek en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Burada büyükbaş hayvancılıkla uğraşıyorum” dedi. 

“TÜRKİYE GENELİNDEKİ BÜYÜKBAŞ BESİ ÇİFTLİKLERİNE GÖNDERİYORUM”

Satın aldığı buzağıları özenle yetiştirdiğini belirten Metin, “Daha çok, Çankırı’da üretilmiş olan kaliteli buzağıları çiftliğime alarak Türkiye genelindeki büyükbaş besi çiftliklerine ve çeşitli firmalara gönderiyorum. Genelde almış olduğumuz hayvanlar etçil ırklar, simental, limuzin, şarole üretimi yapılıyor. Erkekleri besicilere temin ediyorum, dişileri ise damızlık ayırıyorum. Türkiye genelinde damızlık isteyen üreticilere de burada temin ediyorum. Bu hayvanlar yaylalarda doğup yayalarda yetişen, dengeli sütlerini emen ve gelişimini hızlı sağlayan hayvanlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin