Hizmet hareketi parti mi kuracak? Zaman yazarı son noktayı koydu

Gazetenin köşe yazarı cemaatin parti kuracağı haberlerine açıklık getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hizmet hareketi parti mi kuracak? Zaman yazarı son noktayı koydu

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce bugünkü köşe yazısında hizmet hareketinin parti kuracağı yönündeki haberleri yalanladı.



Gülerce, yazısında konuyla ilgili olarak "Herkesin içi rahat olsun, Hizmet hareketinden bir parti çıkmayacaktır" ifadelerini kullandı.



Gülerce'nin köşe yazısı şu şekilde:



Hizmet hareketi, parti mi kuracak?



Hizmet hareketini ve önde gelenlerini 40 yıldır tanıyan dostlar bile yazdığına göre başlıktaki soruya kendini bu dairenin içinde gören biri olarak şahsen ben de cevap aramalıyım.



Gerçi “camia, partileşmeye gidiyor, 30 Mart’tan sonra yeni parti kurarlar” diyen arkadaşım, bunu bir TV programındaki konuşmacının üslubundan hareketle söylüyor. Ama olsun, bu iddianın cevaplanması gerekiyor.



İçinden geçtiğimiz olağanüstü, öngörülemeyen ve samimi her insanı üzen, yaralayan, şaşırtan dönemin atmosferi gereği büyük savrulmalar oluyor. Göz gözü görmüyor, bu atmosferin toz dumanı içinde neredeyse her iddia, iftira, karalama gerçekmiş gibi bir algıyı zorluyor. Böyle zamanlarda ilkelere, vefaya, dürüstlüğe sarılmanın, yangına benzin ile değil, su ile koşma basiretine sarılmanın dışında yol yok. Teenni ile hareket etmek, kavgacı üsluptan uzak, hatta sükût durmak çok zor olsa da ille de üslup, ille de üslup güzelliği… Hasar ne olursa olsun, içine savrulduğumuz bu atmosfer bir gün dağılacak, ileride yüz yüze bakılacak.



Hizmet hareketine, devleti ele geçirme ve idareye hâkim olma sevdası gibi isnatlar her dönemde yapıldı. Hâlbuki isnatlar, iddialar yerine hukuk devletinde yapılması gereken tek şey, yargıya müracaat etmektir. Her defasında belirtiliyor; suçun şahsîliği prensibi ve masumiyet karinesi diye hukukun temel iki rüknü var. Yargı kararı ile suçlu bulunmadığı sürece insanlar masumdur.



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin