Hızlı zayıfladığı için hastaneye gitti, şoke oldu. Meğerse kalbinde tümörle yaşıyormuş: Fark etmeseydi hayatını kaybedecekti

29 yaşındaki Mustafa Yancar, hızla zayıfladığı için hastaneye gitti. Doktorlar tarafından Yancar'ın sağlık durumu incelendi şoke eden bir gerçek ortaya çıktı. Genç adamın kalbinde tümör olduğu ortaya çıktı. Operasyonla kalbindeki tümör alınan Yancar sağlığına kavuşurken uzmanlar, "Fark edilmemiş olsaydı hastayı kaybetmeye kadar giden ciddi sonuçlar doğurabilirdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hızlı zayıfladığı için hastaneye gitti, şoke oldu. Meğerse kalbinde tümörle yaşıyormuş: Fark etmeseydi hayatını kaybedecekti

Hızla kilo verdiği için hastaneye giden genç adamın kalbinde tümör olduğu ortaya çıkınca kendisi ve doğuma haftalar kalan hamile eşi büyük şok yaşadı. Genç adamın kalbindeki tüpör başarılı bir operasyonla alındı. Uzmanlar, “29 yaşında bu şikayetlerle gelen birinde akla gelmesi zordur, nadiren görebileceğimiz durumlardan biri, ayırıcı tanının önemi. 10 cm'ye yakın bir kitle alındı, çok uzun süredir var olduğunu düşünüyoruz, fark edilmemiş olsaydı hastayı kaybetmeye kadar giden ciddi sonuçlar doğurabilirdi" diye konuştu.

ÇOCUĞUNU KUCAĞINA ALMAYA HAZIRLANIYORDU

Gaziosmanpaşa'da yaşayan 4 yıllık evli olan ilk çocuğunu kucağına almaya gün sayan 29 yaşındaki Mustafa Yancar, bir süre önce iştahsızlık, hızlı kilo kaybı gibi şikayetler hissetmeye başladı. Yancar, sonrasında yorgunluk ve şişkinlik belirtileri de olup bir anda kendini kötü hissedince Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine geldi.

Hızlı zayıfladığı için hastaneye gitti, şoke oldu. Meğerse kalbinde tümörle yaşıyormuş: Fark etmeseydi hayatını kaybedecekti

Burada yapılan tetkiklerde safra yolları fonksiyonlarıyla ilgili problem tespit edilerek dahiliye servisine yatışı yapıldı. İncelemelerde ekipten bir doktorun şüphesi üzerine sorunun kalbinden kaynaklı bir problem olup olmadığına da bakılınca Yancar ve doğumuna haftalar kalan hamile eşi büyük bir şok yaşadı. Kardiyoloji Bölümü Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Belen ve ekibi genç adamın kalbinde yaklaşık 10 cm'lik tümör olduğunu tespit etti.

Ardından hasta, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Elif Teker Açıkel ve ekibine yönlendirildi. Ameliyat olması gerektiği ifade edilen genç adam, hazırlıkların tamamlanmasıyla operasyona alındı. Kalp ve Damar Cerrahisi ekibinin başarıyla gerçekleştirdiği açık kalp operasyonuyla kalpteki tümör alınırken, tespit edilen damar tıkanıklığı da giderildi. Tedavi sürecinin ardından Yancar taburcu edilirken, en büyük endişesinin şu an doğumuna yaklaşık 1 ay kalan bebeğini görememe korkusu olduğunu söyledi. Kardiyoloji Bölümü Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Belen hastalığın teşhis sürecini anlatırken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Elif Teker Açıkel de ekibiyle birlikte girdikleri zorlu operasyon ve hastanın tedavisine ilişkin bilgi verdi.

PROF. BELEN: İLGİNÇ BİR VAKA

Hastanın geliş şikayetleri düşünüldüğünde çok yönlü tanı sürecinin hastalığının tespitinde büyük önem taşıdığını söyleyen Kardiyoloji Bölümü Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Belen, kimi zaman kalp hastalıklarının şikayet vermeyebileceğini ifade ederek kontrollerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Belen, "Hastamız çok genç bir hasta 29 yaşında kilo kaybı, iştahsızlık şikayetleriyle başvuruyor. İç Hastalıkları bölümü hastamızı yatırarak tetkik ediyor safra yollarında bir tıkanıklık, enfeksiyon var. Bunu yapacak yüzlerce sebep olabilir aslında ama ayırıcı tanının önemi, oradaki bir doktor arkadaşımız acaba kalpten gelen bir durum var mı diye bizden EKO istedi. Ekokardiyografi yani, kalp ultrasonunda bir sağ kulakçık dediğimiz yerde 10 cm'ye yakın bir kitle saptandı. Bu kitlenin tek tedavisi vardı o da cerrahi. Biz de teşhisi koyduktan sonra bu 10 cm'lik kitle için kalp ve damar cerrahisi kliniğimize konsülte ettik. Ameliyat için hastayı oraya devrettik. 29 yaşında bu şikayetlerle gelen birinde akla gelmesi zordur o yüzden ilginç bir vaka olması önemli. Bir de sağ tarafta olması önemli daha çok solda bekleriz, bu da farklı bir özelliği ama şükür ki iyi bir ameliyatla hastamızı kurtardık” dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin