Hizbullah İsrail Filistin çatışmasına dahil olacak mı? Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı'ndan açıklama geldi

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Lübnan’da bir mitingde konuşma yaptı. Hizbullah'ın İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmaların dışında kalmasına yönelik çağrılara değinen Kasım, "Eylem zamanı geldiğinde, onu gerçekleştireceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hizbullah İsrail Filistin çatışmasına dahil olacak mı? Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı'ndan açıklama geldi

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki mitingde destekçilerine açıklama yaptı.

Hizbullah'ın İsrail ve Filistin çatışmasına dahil olmasıyla ilgili açıklama yapan Kasım, "Büyük güçlerin, Arap ülkelerinin ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin bize doğrudan veya dolaylı olarak müdahale etmememizi söylemesi hiçbir etki oluşturmayacaktır. Hizbullah görevlerini çok iyi biliyor. Biz tamamen hazırız” dedi. Hizbullah’ın planlarına ilişkin konuşan Kasım, “Eylem zamanı geldiğinde planımız dahilinde çatışmalara katılacak ve onu gerçekleştireceğiz" dedi.

Öte yandan, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, bugün Lübnan’ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelmiş, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarının bölgeyi tehdit ettiğini ifade ederek "Siyonist rejim cinayetlerine devam ederse her ihtimal düşünülebilir" demişti.

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin