Hip Hop dünyasının sevilen ismi Eureka: "Rap müzikte dayanışma eskisi gibi değil"

Hip Hop dünyasının sevilen ismi Eureka yüksek enerjili ve eğlenceli lirikli yeni şarkısı Bebek'i dinleyiciyle buluşturdu. Rap müzikte dayanışmanın eskisi gibi olmadığını söyleyen ve artık her şeyin çıkar ilişkisine dayandığını belirten müzisyen; . Bruce Lee’nin söylediği gibi “Aklını boşalt, şekilsiz ol, akışkan ol, su gibi." diyor.

Hip Hop dünyasının sevilen ismi Eureka: "Rap müzikte dayanışma eskisi gibi değil"

Eureka’nın Hip Hop/R&B altyapılı yeni çalışması “Bebek” yüksek enerjisi ve eğlenceli lirikleriyle dinleyenlerin beğenisine sunuldu. Şarkının altyapısı, sözleri ve aranjesi Eureka, artwork Thefivedollashake, mix - master işlemleri ise David More tarafından hazırlandı. Eureka şimdiye kadar çıkardığı tüm işlerin altyapısını kendi hazırlamakla beraber "Bebek" 17. single çalışması. Müzisyen kendi işleri dışında 60'tan fazla şarkının söz yazarlığını ve prodüktörlüğünü üstlendi. Üretken rap sanatçısının bir sonraki çalışması "Gitme Daha Erken" 26 Mayıs'ta dinleyiciyle buluşacak.

Hip Hop dünyasının sevilen ismi Eureka: "Rap müzikte dayanışma eskisi gibi değil"

Eureka içinde bulunduğu rap dünyasına dair MedyaTava'ya şu açıklamalarda bulundu;

Günümüz rap dünyasında dayanışma hala devam etsede bence eskiden olduğu değeri kesinlikle kaybetmiş durumda. Hip Hop kültürünün önemli öğelerinden biri Battle kültürüdür. Bu rekabet kendi içerisinde sürekli devinim halindedir. Kültürün dışından biri; azılı rekabet ettiğin birine dahi ufacık bi laf etse, tüm tepkileri üzerine çekerdi. Bu doğrudur demiyorum ama bu kültürü yaşamış kişilerin dışlanmış karakterleri arkasında güven duygusunu bulduğu bi limandı bu ortam. Günümüzde dayanışma devam etmiyor mu? Muhakkak dayanışma var, sanatçılar birbirlerini yukarıya taşımaya çalışıyor ama Hip Hop sadece Rap’ten ibaret değil. Diğer elementler eskisine göre çok daha arka planda. Günümüzde dayanışmalar ise daha çok çıkar ilişkilerine dayanıyor, her şey bu şekilde işliyorken şikayetçi olmanın da doğru olacağını düşünmüyorum, hala güzel insanlar varlar, zaman her şeyi değiştiriyor, bizlere düşen kendi bakış açımıza yeni görüşleri adapte edebilmek. Bruce Lee’nin söylediği gibi “Aklını boşalt, şekilsiz ol, akışkan ol, su gibi. Eğer suyu şişeye koyarsanız şişeye dönüşür, eğer suyu çaydanlığa koyarsanız çaydanlığa dönüşür, eğer bardağa koyarsanız bardağa dönüşür.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin