Hikmet Karagöz son yolculuğuna uğurlandı

'Bizimkiler' dizisinde 'Çaycı Abbas Efendi' rolüyle hafızalarda yer eden Hikmet Karagöz, 74 yaşında hayata gözlerini yumdu. Karagöz'ün cenazesi, kızı ve birkaç yakınının katıldığı törenle toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Hikmet Karagöz son yolculuğuna uğurlandı

2018 yılından bu yana Kartal Kavacık’ta bulunan Sanatçı Yaşam Evi’nde kalan Hikmet Karagöz, 15 Ekim’de rahatsızlanarak Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırılmış ve palyatif yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Hürriyet'in haberine göre; dün sabah saatlerinde yaşamını yitiren Karagöz, ikindi namazının ardından Zeytinburnu Yeni Kozlu Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine Hikmet Karagöz’ün kızı Zeynep Karagöz’ün yanı sıra bazı yakınları katıldı.

Hikmet Karagöz son yolculuğuna uğurlandı

16 YAŞINDA TİYATROYA BAŞLADI

Hikmet Karagöz, 1946 yılında Samsun’da doğdu. 1962’de Eminönü Halkevi’nde amatör olarak tiyatroya başlayan sanatçı, 1964’te Küçük Sahne Ulvi Uraz Tiyatrosu’nda profesyonelliğe adım attı. 1974’te “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”la televizyon yapımlarında rol almaya başladı.

'BİZİMKİLER' DİZİSİ İLE ŞÖHRETİ YAKALADI

Sinemaya geçişi 1982’de “Faize Hücum” filmiyle oldu. “Bizimkiler” dizisindeki rolüyle geniş kitlelerce tanındı. 1986’dan bu yana resim sanatıyla da ilgilenen Karagöz, çeşitli sergiler açtı.

Pandemi nedeniyle Hikmet Karagöz’ün cenaze törenine yalnızca kızı Zeynep Karagöz (solda) ve birkaç yakını katıldı.

Oyuncunun vefat ettiğini kızı Zeynep Karagöz, , "Babişkom, Hikmet Karagöz bugün son yolculuğuna çıktı... Bu kez dönüşü yok; ardından tebessümler, kadehler ve anılar, sohbetler yakışır. Korona nedeniyle cenaze töreni olması mümkün gözükmüyor. Hatrına şerefe" sözleriyle duyurdu.

Öte yandan 'Bizimkiler' dizisi 14 yıl boyunca Türk televizyonlarında yayınlanmış, birkaç istisna dışında, yayınlandığı günlerin hep birincisi olmuş, izleyicinin en beğendiği, en çok ve en uzun süreyle izlediği dizi olma rekorunu elinde tuttu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin