Hidayet Karaca'nın avukatından 'zorunlu' açıklama

Tutuklu gazetecinin avukatı, iktidara yakın medyada çıkan haberleri yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Hidayet Karaca'nın avukatından 'zorunlu' açıklama

14 Aralık 2014 medya operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, hükümete yakın medya kuruluşlarında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.



Eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın yurt dışına kaçmasına yardım ettiği öne sürülen Avukat Danyal Kılıçalp'in Karaca'nın da avukatı olduğunun iddia edildiği haberlerle ilgili Duran, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:



"Sn. Hidayet Karaca Adına Zorunlu Açıklama



İki gündür çoğu "havuz medyası" diye tanımlanan bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarınca olmak üzere müvekkil Hidayet Karaca'yı karalamak amacıyla maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu yalan haberlerlerin meslek etiği ve ahlak ile izahı mümkün değildir. Gazeteci Hidayet Karaca’nın isminin maksatlı olarak karıştırıldığı bu iddialar, uzun süredir devam eden karalama ve müvekkili bir suçlu gibi gösterme çabalarının bir parçasıdır.



Gazetecilik kisvesi altında bilgilendirmeyi değil, algı yönetimiyle halkı aldatmayı amaç edinen havuz medyası, hukuksuzluğun üstünü örtebilmek için her geçen gün daha fazla yalan üretmektedir.



Havuz medyası, mesnetsiz iddialarına son olarak yurtdışına çıktığı belirtilen savcılarla ilgili yayınlarında yer vermiştir. Savcılara yardım ettiğini iddia ettikleri avukat Yusuf Danyal Kılıçalp'in aynı zamanda gazeteci Hidayet Karaca'nın vekili olduğu bilgisi kamuoyuna servis edilmiştir. Ancak bu bilgi de havuz medyasının yalanlar listesinde yerini almıştır. Çünkü Avukat Danyal Kılıçalp, tutsak gazeteci Karaca'nın avukata değildir. Müvekkil Karaca ile vekalet ilişkisi hiçbir zaman olmamıştır. Avukat Kılıçalp gözaltı sürecinde diğer birçok avukat ile biriikte ifade özgürlüğüne destek olma adına Hidayet Karaca'nın sorgusuna katılmış, sonrasında müvekilimle herhangi bir irtibatı olmamıştır.



Belgesi olmayan bu tür iddialann gerçekliği hususunda araştırma yapma gereği duymaksızın haber yapılması hukuken kabul edilemez. Aylardır ahlak kurallanna, basın etik değerlerine ve hukuka aykın haber yapan yayın kuruluştan hakkında gerekli tepkinin verilmesi için meslek kurukışlannı göreve davet ediyoruz. Aynca hakaret ve iftira niteliğindeki söz konusu haberleri yapan ve yayanlarla ilgili yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz." 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin