Hidayet Karaca AİHM'ye başvurdu!

Karaca ve tutuklu polisler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) aciliyet talepli başvuru yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hidayet Karaca AİHM'ye başvurdu!

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin uygulanmayan tahliye kararıyla ilgili iç hukuk yolları tükendi. Karaca ve polisler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) aciliyet talepli başvuru yaptı. Avukatlar, AİHM'den ağır hak ihlalleri ve telafisi imkânsız mağduriyetler sebebiyle müvekkillerin derhal tahliye edilmesi yönünde karar verilmesini istedi.



Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polis, haklarındaki kesinleşmiş mahkeme kararlarının uygulanmaması üzerine geçtiğimiz mayıs ayında Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) tedbir ve acil inceleme talepli olarak başvurdu. Ancak aradan yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen mahkeme başvuruyu değerlendirmeye dahi almadı.



Bu şekilde iç hukuk yollarının tamamen tükenmesi üzerine harekete geçen Karaca ve polisler, avukatları aracılığıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) aciliyet talepli başvuruda bulundu. Her bir tutuklu için ayrı ayrı yapılan başvurularda, ağır hak ihlalleri ve telafisi imkânsız mağduriyetler sebebiyle müvekkillerin derhal tahliye edilmesi yönünde karar verilmesi istendi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin