Hiçbir yayıncının istemediği yazar nasıl çok satan oldu?

Jamie McGuire imzalı Tatlı Bela, hem konusuyla hem de yayınlanış öyküsüyle dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Hiçbir yayıncının istemediği yazar nasıl çok satan oldu?

Amerika’da uzun süre çok satanlar listesindeki yerini koruyan ve kısa zamanda fenomene dönüşen Jamie McGuire imzalı Tatlı Bela, hem konusuyla hem de yayınlanış öyküsüyle dikkat çekiyor.  

 

Alacakaranlık serisinin yazarı Stephenie Meyer’in kitaplarından ve yine bir fenomen olan Dövüş Kulübü’nün karanlık atmosferinden etkilenmiş bir yazar olan McGuire, ilk kitabını yayınlamaları için gittiği yayınevlerinin hiçbirinden olumlu yanıt alamaz. Bunun üzerine yayıncılara öfkelenen yazar, kendi imkanlarıyla kitaplarını yayınlamaya başlar ve içinden kapağına kadar kitabının her ayrıntısıyla kendi ilgilenir. Providence serisinin ardından yazdığı Tatlı Bela herhangi bir promosyon çalışması yapılmadan kulaktan kulağa yayılır ve çok satan kitaplar arasındaki yerini alır. Gördüğü yoğun ilgi sebebiyle de Amerika’daki yayıncıların dikkatini çeken kitabın, üçleme olmasına karar verilir. Amerika’da 17 yaş üstü okuyuculara tavsiye edilen Tatlı Bela; geceleri yasa dışı dövüşlere katılarak para kazanan yakışıklı, popüler, zeki ama bir o kadar da tehlikeli Travis Maddox ile tüm karanlık geçmişini arkada bırakıp Eastern Üniversitesi’nde tüm hayatını baştan kurmaya çalışan güzel ama çekingen yeni kız Abby Abernathy’in tanışmalarını ve sonrasında gelişen olayları anlatıyor. Tek gecelik ilişkileriyle ünlü Travis, Abby ile tanıştığında tüm hayatını onun için değiştirmeye karar verir, ama Abby’i, ona duyduğu ilgiye inandırması pek kolay olmayacaktır. Travis konusunda yaşadığı çelişkiler ise Abby’nin karanlık geçmişini sürekli peşinde hissetmesine engel olmayacaktır. Bu birlikteliğin büyük bir aşkın mı yoksa büyük bir felaketin mi habercisi olduğu kitabın sürprizleri arasında. Çok hızlı ve soluksuz okunmasıyla nam salmış Tatlı Bela’nın, film hakları Warner Bros tarafından satın alınmış, oyuncu seçimleriyle ilgili hazırlıklara da başlanmıştır. 



Tatlı Bela’nın devam kitabı “Walking Disaster” ile Jamie McGuire’ın ilk üçlemesi Providence serisi de çok yakında Yabancı Yayınları tarafından okurlarla buluşturulacak.

    


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin