Hiçbir oyuncu bu rolü istemedi

Yönetmen Fatih Akın, 2007'de öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink hakkında film yapmak için senaryo yazdığını ama Türkiyeli hiçbir oyuncunun Hrant rolünü oynamaya ikna olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hiçbir oyuncu bu rolü istemedi

Evrim Kaya’nın Agos gazetesinde yer alan haberine göre, Hrant Dink projesini dondurmak zorunda kaldığını belirten Fatih Akın; “Aslında Hrant Dink hakkında kurmaca bir film yapmayı planlamıştım. Hrant’ın Agos’ta yayımlanan 12 yazısını temel alan bir senaryo yazdım. Hiçbir Türk oyuncuyu Hrant rolünü oynamaya ikna edemedim; hepsi senaryomu fazla sert buldu. Bu nedenle projeyi dondurmak zorunda kaldım. Hrant’ı anlatan bir filmin ‘Türk filmi’ olması da önemliydi. Demek ki zamanı gelmemiş… Hrant’ın 1915 üzerine yazdığı kimi yazılar çok büyüleyici, görsel olarak da çok güçlüydü. Yine Hrant nedeniyle, 1915 üzerine çok okumuş, çok araştırma yapmıştım” ifadelerini kullandı.



Rıza Kocaoğlu ve Sarp Akkaya talip



Fatih Akın'ın bu açıklamalarının ardından sosyal medyada haberi gören Rıza Kocaoğlu ve Sarp Akkaya birer açıklama yaptı. Rıza Kocaoğlu; "Yaşım tutsa çok isterdim" derken, Sarp Akkaya da, "Keşke ben oynayabilseydim" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin