Hiçbir hassasiyet göstermeden 33 gündür bombardıman sürüyor: İsrail Gazze Şeridi'nde ölüm yağdırıyor

İsrail Hamas çatışması 33. gününde. İsrail ordusuna ait savaş uçakları ve topçuları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yoğun saldırılarını sivil hassasiyeti gözetmeden savaşın 33'üncü gününün gecesinde de aralıksız sürdürdü. İsrail hava saldırıları, Gazze'nin Nusayrat Mülteci Kampı, Şeyh Zayid Konutları, Tel el-Heva bölgelerinde yoğunlaşırken, Şatı Mülteci Kampı ise hava saldırılarının yanı sıra topçu atışlarının da hedefi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hiçbir hassasiyet göstermeden 33 gündür bombardıman sürüyor: İsrail Gazze Şeridi'nde ölüm yağdırıyor

16.44

 İsrail’in Gazze Şeridi’nin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda 10’u çocuk olmak üzere 18 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar 33’üncü gününde devam ediyor. Sivil yerleşim yerlerine hava saldırıları düzenleyen İsrail ordusu, bir kez daha Deir el-Balah kentinin kuzeyindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nı vurdu. Şehhade ailesine ait olduğu öğrenilen binaya düzenlenen hava saldırısında 10’u çocuk olmak üzere 18 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırının ardından çok sayıda yaralı hastaneye kaldırılırken, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

13.49

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 241 artarak 10 bin 569 oldu. Ölenlerin 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın.

12.58

BM Raportörü Rajagopal: "Gazze'de 1 milyondan fazla insanın kuzeyden güneye tahliyesini istemek uluslararası hukukun ihlalidir. İsrail'in bu eylemi uluslararası suç teşkil ediyor."

12.22

Sınır Tanımayan Doktorlar'a (MSF) bağlı çalışan bir görevlinin İsrail'in Gazze'deki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda öldüğü duyuruldu.

11.21

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), istihbarat raporları doğrultusunda savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait olduğu belirtilen Endüstri ve Silah Departmanı’nın deposunu vurduğunu, departman sorumlusunun saldırıda öldüğünü belirtti. 

10.50

İsrail Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, aralarında depolar, fırlatma rampaları, altyapılar ve Hizbullah'ın teknolojik araçlarının da bulunduğu hedefleri vurdu. Saldırı bugün erken saatlerde Lübnan topraklarından açılan ateşe karşılık olarak gerçekleştirildi. Ayrıca IDF savaşçıları camide saklanan bir grubu tespit etti ve Hava Kuvvetleri'nin hava desteğiyle grubu camiden bir tünel güzergahına doğru çıkarken etkisiz hale getirdi. Buna ek olarak, Hamas, IDF kuvvetlerine yakınlarındaki bir hastane de dahil olmak üzere çeşitli noktalardan tanksavar füzeleri ateşledi, bir savaş helikopteri savaşçıları kurtarmak için eşlik etti” denildi. 

10.30

İsrail'in "Yedioth Ahronoth" ile "Haaretz" gazetelerinde yer alan habere göre, İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda ölen askerlerin ismini açıkladı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda topçu birliklerinde görevli Çavuş Yaacov Ozeri'nin öldüğü, gece boyunca devam eden çatışmada da 2 askerin yaralandığı aktarıldı.

10.00

Hamas, Gazze Şeridi'nin yönetiminin Filistin'in özel meselesi olduğunu, hiçbir gücün bu gerçeği değiştirmeyi başaramayacağını belirtti. Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanu, Telegram sayfasından yaptığı açıklamada, "Gazze'yi veya topraklarımızın bir kısmını yönetmek; halkımızın, Filistin'in özel meselesidir ve sahadaki hiçbir güç bu gerçeği değiştirmeyi veya kendi iradesini dayatmayı başaramaz." ifadesini kullandı.

08.50

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın birçok kentinde gece boyunca baskınlarını sürdürdü, aralarında 2 gazetecinin de olduğu çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi kampüsüne askeri araçlarla baskın düzenledi.

07.40

Gazze'nin kuzeyinde Endonezya Hastanesi yakınlarındaki Şeyh Zayid Konutları da İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Şatı Mülteci Kampı ve Muhabarat Konutları yakın çevresi, aydınlatma fişekleriyle eş zamanlı olarak İsrail savaş uçakları ve topçularının roket ve bombalarıyla gece boyu sarsıldı.

07.30

Gazze'de, Şehd kentinin güneybatısında bulunan Tel el-Heva Mahallesi'ndeki sivillerin oturduğu evler İsrail savaş uçaklarının bombardımanına maruz kaldı. Saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

07.00

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar devam ediyor. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne bombardıman anları görüntülendi.

06.30

Filistin Rabat Büyükelçisi Cemal eş-Şubki, "Gazze, tarih boyunca işgalcilerin mezarlığı olmuştur" dedi. Fas'ın başkenti Rabat'taki Filistin Büyükelçiliği önünde, Faslı ve Filistinli gazetecilerin düzenlediği Gazze'yle dayanışma gösterisinde konuşan Şubki, İsrail'in Gazze'yi çocuk mezarlığına çevirdiğini söyledi.

05.00

 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında hayatını kaybeden 89 Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanı için BM Cenevre Ofisi'nde anma töreni düzenlendi. BM yetkilileri ve çalışanları, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenler UNRWA çalışanlarını anmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin