Hesaplarınıza bakın size de gelmiş olabilir! Twitter X binlerce lira yatırdı

Twitter (X) kullanıcılarına para dağıtmaya başladı. Hesabında binlerce lirayı gören hesap sahipleri şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yatan parayla ilgili dekont paylaşımları dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Hesaplarınıza bakın size de gelmiş olabilir! Twitter X binlerce lira yatırdı

Adı ve logosu kısa süre önce ‘X’ olarak değiştirilen Twitter, vatandaşa paylaştığı içeriklerden aldığı etkileşime göre para kazandırmaya başladı. ‘Reklam geliri paylaşımı programı’ ile hesaplarına para yattığını gören pek çok abone, dekontlarını ve ekran görüntülerin paylaşarak Elon Musk’a teşekkür etti.

NASIL PARA KAZANILIR?

Buradan para kazanmaya başlamak için en az 500 takipçinin olması, XBlue (Premium) aboneliği ve son üç ay içerisinde yine en az 5 milyon etkileşim alınmış olması gerekiyor.
XBlue, internet sitesinden kaydolanlar için aylık 177 TL, yıllık 1.852 TL. iOS veya Android uygulaması üzerinden kayıtta bu ücretler aylık 209 TL yıllık ise 2.199 TL.

HEDEF DAHA ÇOK ETKİLEŞİM SAĞLAMAK

Şartları taşıyorsanız sisteme dahil olmak için ise ‘ayarlar’ kısmından ‘para kazanma’ linkini tıklıyorsunuz. Burada karşınıza ‘abonelik ve ‘reklam geliri paylaşımı’ bölümleri çıkıyor.
Reklam geliri bölümünden kullanıcılar ödeme alıp alamayacaklarını öğrenebiliyor. Platform ‘abonelik’ sistemini geçen nisan ayında başlatmıştı.

Bu sistemde kullanıcılar, belirli kişilere abone olabiliyor ve kendilerine özel içeriklere erişebiliyor. Bu sayede abone olunan kullanıcı da para kazanabiliyor. Gündeme oturan ‘reklam geliri’ paylaşımında da hedef vatandaşın daha çok içerik üretmesini sağlamak.

BUNLARA DİKKAT!

X, yalan haber ve toplumu olumsuz yönde etkileyecek provokatif içeriklere ücret ödenmeyeceğine de dikkat çekti. Açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Kısıtlanmış veya yasa dışı ürün ve hizmetlerin tanıtımını yapan, satın alınmasını öneren veya kullanımını teşvik eden içerikleri kullanarak para kazanmaya çalışmamalısınız.
Şiddet içeren veya sansürlenmemiş içeriklerden para kazanmamalısınız.
Para kazandıran içerik aracılığıyla felaket durumlarını istismar etmemelisiniz.
Ölüm, doğal veya endüstriyel afetler, şiddet içeren saldırılar, sivil kargaşa, yaralanma, taciz veya diğer hassas olayları kötüye kullanmayın.
Aldatıcı, yanıltıcı veya potansiyel olarak zararlı içeriklerden para kazanmamalısınız.

İYİ ETKİLEŞİM ALMANIN İNCELİKLERİ

Herkese dokunan ve fayda sağlayan konulara odaklanın. Eğitici, eğlenceli ve ilham verici içerikler paylaşmak, her zaman ilgi çeker.
Görseller ve infografikler içeriğinizi daha etkili hale getirerek paylaşımlarınızın daha fazla insan tarafından görülmesini sağlar.
İçeriklerinizde mümkün olduğunca mizah dili kullanın. Eğlenceli ve samimi bir dil kullanmak daima etkileşimi artırır.
Trendlere uygun bir şekilde cevap vermek veya katılmak, daha fazla insanın paylaşımlarınızı görmesini sağlar.
Paylaştığınız içerikler sonrası insanların görüşlerini almak ve katılımını teşvik etmek, etkileşimi artırır..
Duyarlı ve empatik bir dil kullanmak, insanların duygusal olarak bağ kurmasını sağlayabilir.

Etiketler twitter para elon musk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin