Herkesin her gün gördüğü ama görmediği Deniz kanlar içinde kaldı!

İstanbul Şişli'de 2 yıldır aynı yerde oturan Deniz'i herkes görüyor ama kimse görmüyor... İki yıldır yaz kış demeden aynı yerinde oturan evsiz kadının içleri acısı hali yürekleri burkuyor ancak kimse destek eli uzatmıyor... Bugün yine kendi halinde oturan Deniz, şiddete maruz kaldı. Kanlar içerisinde kalan Deniz'e yardım için ise ihbar gerekiyor!

Google Haberlere Abone ol
Herkesin her gün gördüğü ama görmediği Deniz kanlar içinde kaldı!

Pandemi olmasa fark edilir miydi bilinmez ama 2 yıldır aynı yerde, İstanbul'un göbeği Mecidiyeköy'de sokakta yaşayan evsiz kadın Deniz önünden geçen binlerce kişi tarafından bir türlü görülmüyor. İstanbul'daki evsizlere dikkat çekmek için mercek altına alınan evsiz Deniz, bugün erken saatlerde yine makamındaydı. Ancak Deniz'in rengi bir hayli değişmiş, makyajı kandan yapılmıştı. Şişli Belediyesi ise yardım etmek için ihbar bekliyor.

Deniz'i artık gördüğü sokak şiddeti nedeni ile o kadar çok ihbar konusu olmuş ki ambulans şoförleri bile onu tanıyor. Doktorlar iyileştiriyor. Sokağa tekrar dönen deniz sanki yeni saldırılara dayanabilsin diye hazırlanıyor. Kısır döngü devam ediyor. 

tv100'ün haberine göre, 'Deniz çok pis kokuyor' cümlelerine takılan duyarlı vatandaşlar evsiz kadını yıkayınca olanlar olmuş ve artık dilenciye benzemekten çıkan Deniz feci şekilde dayak yemiş. Kim ya da kimlerin neden dövüldüğü henüz bilinmiyor.

Şişli Belediye'si haber tweetine hemen yanıt verdi: İhbar edin

Herkesin her gün gördüğü ama görmediği Deniz kanlar içinde kaldı!

İBB evsizler konusunda neler yapıyor?

İBB'nin de ihbar hatı var. Darülacaze ile iş birliği yapılıyor. İhbar için ararsanız ilgili birim sizi Darülacaze'ye yönlendiriyor. Sağlık ekipleri yardıma ihtiyacı olan evsizin tedavisini yapıyor. Sonrası? Yok.

Evsizin kolu kırıldı ise alçıya alınıyor, kaşı yarıldıysa dikiş atılıyor. Deniz gibi yakıldı ise pansuman yapılıyor. Doktor daha başka ne yapabilir? Deniz sanki yeni yaralar için hazır ediliyor. Evliler evlerine, evi olmayanlar... köyüne demeyi çok isterdik ama yine soğuk sokaklara.

Sarışın Deniz bir sarı kedi olsa ne değişirdi?

Günü birlik tedaviler sonrası Deniz yeniden sokağa bırakılıyor, hala evsiz hala cinsel tacize uğruyor, şiddette maruz kalıyor. Deniz bir kedi olsaydı, sahiplendirilir ya da hayvan barınakları aranırdı. Hayvanları sevenler ayağa kalkardı. Ancak konu bir kadın canı olunca işler o kadar işlemiyor. 

Daha önce dediğimiz gibi Deniz zaten, ya madde bağımlısı, ya dilenci ya da yollu... Yaşama hakkı da onunla sınırlı. 

Herkesin her gün gördüğü ama görmediği Deniz kanlar içinde kaldı! - Resim : 2

İBB'nin Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün görev tanımından satırlar

"Başvuru olmasa dahi medyaya yansıyan veya herhangi bir şekilde Büyükşehir Belediyesine bildirilen yoksul, muhtaç, engelli, kimsesiz ve düşkünlere re'sen yapılacak inceleme üzerine yardım yapılmasını sağlamak" gibi bir satır var İBB'nin görev tanımlarında.

Onca görev tanımı listesinin arasında başka bir satırda ise şöyle diyor: 

"Herhangi bir nedenle sokakta kalan aile veya bireylere geçici olarak kalacak yer temin etmek ve bu süre zarfında zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak,
Yardım taleplerini ve çalışmalarını tespit, takip ve kontrol için gezici ekipler kurmak" yazıyor.

Duyarlı vatandaşlar ne yapabilir?

Alo 153 İBB Beyaz Masa aranabilir (Hava dondurucu soğuksa donmamaları sağlanıyor. Birkaç gün)

Zabıta Birimleri aranabilir (Tespit edip rapor tutabiliyor)

Polis aranabilir ( Polis Deniz'i mi yakalayacak? Suçlu yok, mağdur var)

İhbar için ALO 153’ü arayın demek yeterli mi?

Belediyenin duyuruları şu şekilde:

"Çevrenizdeki evsiz vatandaşları soğuk havanın olumsuzluklarından korumak, sıcak bir ortama kavuşmalarına destek olmak için; Alo 153 İBB Beyaz Masa’ ya bildirmeniz halinde Zabıta ekipleri tarafından bulundukları yerden araçlarla alınarak misafir edilecekler. İhbarlar ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi, Zabıta Birimleri ve Polis vasıtasıyla yapılabileceği gibi evsiz bireylerin bizzat kendileri de merkeze başvuruda bulunabilirler."

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin