Herkes oradaydı! Tuncel Kurtiz, gözyaşlarıyla uğurlandı

Hayatını kaybeden sanatçı için Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Herkes oradaydı! Tuncel Kurtiz, gözyaşlarıyla uğurlandı

Beşiktaş'taki evinde dün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. 



Törene, Tuncel Kurtiz'in eşi Menend ve oğlu Mirza Kurtiz, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile aralarında Ayla Algan, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Nur Fettahoğlu, Barış Falay, Demet Akbağ, Melek Baykal, Kıvanç Tatlıtuğ, Leman Sam, Şevval Sam, Zeliha Berksoy, Hamdi Alkan, Burçin Terzioğlu'nun olduğu sanatçılar ve oyuncular katıldı. 



Törende, Kurtiz'in tabutunun alkışlar eşliğinde sahnede oluşturulan platformun üzerine konulmasının ardından sanatçı için saygı duruşunda bulunuldu.



Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayla Algan, törende yaptığı konuşmada, Kurtiz'in cenazesinin Balıkesir'in Güre ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde defnedileceğini belirterek, yolun uzun olması nedeniyle sanatçı dostlarının Kurtiz ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazarak Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne yollamalarını istedi. 



Ayla Algan, daha sonra bu görüşleri kitapçık haline getirmek istediklerini ifade etti.



Tuncel Kurtiz'in sevdiği eserin piyanoda çalındığı törende, sanatçının kendi sesinden hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı.



Törenin ardından sonra sanatçı dostları ve sevenleri tarafından omuzlara alınarak alkışlar eşliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracına konulan Kurtiz'in cenazesi, yarın toprağa verileceği Balıkesir'in Güre ilçesine gönderildi. 



Törende, sanatçının eşi Menend Kurtiz'in çok üzgün olduğu ve yakınlarının desteğiyle ayakta durduğu görüldü. 



"Daha genç kuşaklara örnek olacaktı"



Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan sanatçı Melek Baykal, bir şey söylemenin çok zor olduğunu ifade ederek, "Çok kötüyüz dünden beri. Hiç beklenmedik bir şeydi. Böyle süpriz, hiç beklenmeyen ölümler geride kalanlar için çok kötü oluyor. Herhangi bilinen bir rahatsızlığı yoktu. O nedenle de böyle aniden aramızdan ayrılışı bizi çok etkiledi. Keşke aynı projede yer alabilseydim. Keşke o onuru yaşayabilseydim. Olmadı..." diye konuştu.



"Yapacağı, öğreteceği çok şey vardı"



Oyuncu Demet Akbağ, çok üzgün olduklarını belirterek, "O bizim ustamızdı ama her türlü delikanlıydı o. Yapacağı, öğreteceği çok şey vardı. Çok ani oldu. Bu sene çok fazla bu tip acılı günde beraber olduk. Gerçekten ben artık şaşırıyorum ve buralarda görüşmek istemiyorum sizlerle. Herkesin başı sağolsun" ifadelerini kullandı. 



Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, sinemanın devini kaybettiklerini söyleyerek, "Gerçekten üzüntülüyüz. Bizim 9 yıldır yaptığımız Ustalara Saygı Programını bu sezon birlikte başlatacaktık. Ancak maalesef onsuz ama onu yaşayarak başlayacağız" dedi. 



Eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen, bugün bütün alkışların sadece Kurtiz için olduğunu dile getirerek, "Onun yüzündeki çizgiler Türkiye'nin kendi öz karekterini gösteren bir çizgilerdi. Böyle bir insanı kaybettik" diye konuştu.  AA









(Fotoğraflar twitter kullanıcılarından alınmıştır.)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin