Herkes istediğini yazabilir ama bunun da sınırı var. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Tolga Şardan, Dilan Polat Engin Polat ve Can Atalay açıklaması geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemde yer alan son olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. "Hiçbir gazetecinin tutuklanmasına gönlümüz razı olmaz" diyen Bakan Tunç, "Herkes istediğini yazabilir. Ama bunun da bir sınırı var" ifadelerini kullandı. Bakan Tunç, Can Atalay ve Dilan - Engin Polat hakkında da açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Herkes istediğini yazabilir ama bunun da sınırı var. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Tolga Şardan, Dilan Polat Engin Polat ve Can Atalay açıklaması geldi

Türkiye'de gündeme oturan olaylarla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. 

Bakan Tunç, gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanması, Engin-Dilan Polat soruşturması ve AYM’nin Can Atalay kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç'un açıklamalarından dikkat çeken noktalar şöyle: 

TOLGA ŞARDAN'IN TUTUKLANMASI

“Son günlerde ‘yargıda çürümüşlük var, MİT raporu var, durum felaket’ diye yargıyı yıpratmaya ve adalete güveni sarsmaya yönelik birtakım tutumlar var. Yargı çetelerin, uyuşturucu suçlularının ve yanlış yapanların üzerine kararlılıkla gidiyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geciken adalet, adalet değildir. Hiçbir gazetecinin tutuklanmasına gönlümüz razı olmaz. Herkes istediğini yazabilir. Ama bunun da bir sınırı var. Olmayan bir MİT raporuna var demek doğru mu? TCK’da halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu var. Bir algı yaratılmak isteniyor. Aslı astarı olmayan haberleri yazanlar var. Her konuda ahkâm kesiyorlar. Ne olduğunu bilmeden, işin aslını sormadan haber yapıyorlar. Örneğin ‘Ceren Özdemir’i öldüren kişi açık cezaevine alındı’ diye yayın yapıyor. Açıp bir sor doğru mu? Ama dertleri haber değil algı oluşturmak. Burada iyi niyetten bahsedebilir miyiz? Bunlara müsaade edelim mi?”

DİLAN POLAT ENGİN POLAT OLAYI

“MASAK’ın raporu var. Bu kişilere ve şirketlerine ait şüpheli işlemler tek tek tespit edildi. Adli kontrol ve gözaltı işlemleri yapıldı. Kendilerinin, yakınlarının ve şirketlerinin malvarlıklarına tedbir konuldu. Bu soruşturmayı bekleyelim ve hangi suçlarda muhatap olduklarını görelim. Soruşturma sonucunda iddianame ile hangi suçların işlendiği ortaya çıkacak.”

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI 

“AYM bu kararıyla, yorum farkıyla Anayasa’yı değiştirmiş gibi oluyor. AYM’nin Anayasa’yı değiştirme yetkisi var mı? Bu yetki Meclis’indir. Mahkemeler arasındaki çatışma hukuk devletine zarar verir. Yüksek mahkemeler arasında astlık-üstlük ilişkisi gibi bir kavram da hukuk devletine zarar verir. Buna kimsenin hakkı yoktur."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin