Herkes el açması su böreği sanacak: Dışı çıtır içi yumuşacık oluyor. Yalancı su böreği tarifi. Yalancı su böreği nasıl yapılır?

Canınızı su böreği çektiyse ve uğraşmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre. Her yiyenin orijinal su böreği sanacağı yalancı su böreği tarifi damakları çatlatan lezzette. İşte yalancı su böreği tarifi

Herkes el açması su böreği sanacak: Dışı çıtır içi yumuşacık oluyor. Yalancı su böreği tarifi. Yalancı su böreği nasıl yapılır?

Görüntüsüyle iştah açan, lezzetiyle damak çatlatan bu su böreği tarifinin müptelası olacaksınız.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez hamur işlerinden biri olan börek, el açması olunca emek ve zaman ister. Kimi insanın buna vakti olmadığı için hazır yufkadan börek arayışına girer.

Yalancı su böreği, hazır yufkayla hazırlanan ve içerisinde peyniri doyasıya hissedeceğiniz bir tarif.

Dilim dilim gelen lezzetiyle herkes el açması su böreği sanacak. O halde malzemeleri hazırlayın ve tarifi yapmaya başlayın. İşte yalancı su böreği tarifi ve malzemeleri:

YALANCI SU BÖREĞİ MALZEMELERİ

5 tane yufka

400 gram beyaz peynir

Dilerseniz maydanoz

3 tane yumurta

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 şişe maden suyu

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

YALANCI SU BÖREĞİ PÜF NOKTASI

Böreğin tüm sosunu döktükten sonra yaklaşık 10 dakika kadar bekleyin. Böylece yufka sosu iyice çekecek ve böreğiniz piştikten sonra şık bir görünüm olacak. Yufkada sos birikintisi kalan yerleri fırçayla dağıtın.

Herkes el açması su böreği sanacak: Dışı çıtır içi yumuşacık oluyor. Yalancı su böreği tarifi. Yalancı su böreği nasıl yapılır?

YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİ

Öncelikle 5 yufkayı kenara ayırın. Bir kabın içine peyniri ve dilerseniz maydanozu atın ve ezin. Bir kasede yufkanın sosunu hazırlamak için; yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu, sıvı yağını ve sütü ekleyerek çırpın.

Son olarak maden suyunu yavaşça ilave edin ve karıştırın. Fırın tepsisine 1 tane yufkayı açın. Kalan diğer yufkaları enli olacak biçimde katlayın ve 4 parmak kalınlığında bıçakla kesin.

Daha sonra 2 tane kestiğiniz yufkaları sosa batırın. Batırdıktan sonra tepsinin zeminine boş yer kalmayacak şekilde dizin.

Peynirli iç harcı yufkaların üzerine yayın. Ardından kalan 2 tane yufkayı aynı biçimde sosa batırın. Ardından tepside boş yer kalmayacak biçimde kapatın.

Tepsinin kenarındaki yufkaları tek tek kapatın. Ardından kapattığınız kenarlara sos sürün. Kalan sosu da yufkanın üzerine iyice sürün. Sos birikintisi kalmamasına dikkat edin.

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Isınan fırına börek tepsisini verin ve börekler alt üst kızarana dek pişmeye bırakın.

Fırına göre pişirme süresi değişeceği için kontrollü olarak pişirin. Dışı çıtır içi yumuşacık, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin