Her yiyen hazır zannedecek: Kıyır kıyır oluyor, ağızda dağılıyor. 1 kaşık ilave etmeniz yeterli. Kandil simidi tarifi. Kandil simidi nasıl yapılır?

Üzerinde bol susam ve kendine özgü tadıyla bilinen kandil simidinin lezzeti, paylaşmaktan geçer. Bu tarif sayesinde kandil simidini dışarıdan almanıza gerek kalmayacak. İçine eklenen bir ürün sayesinde kandil simidi tıpkı pastanelerdeki gibi lezzetli ve kıyır kıyır oluyor. İşte kandil simidi tarifi

Her yiyen hazır zannedecek: Kıyır kıyır oluyor, ağızda dağılıyor. 1 kaşık ilave etmeniz yeterli. Kandil simidi tarifi. Kandil simidi nasıl yapılır?

İslam aleminin önemli günlerinden biri de Mevlit Kandili’dir. Mevlit Kandili, Hz. Muhammed’in doğduğu gün olarak kabul edilir.

Hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12. günü gerçekleşen Mevlit Kandili, Müslümanların bol dua ettiği ve huzur bulduğu gündür.

Bu özel ve anlamlı gün için yapılan kandil simidi tarifini sizler için paylaştık. Leziz ve kıyır kıyır kandil simitlerini artık fırınlardan almanıza gerek kalmayacak.

Püf noktalara dikkat ederek hazırlayacağınız kandil simidi tarifi sevenlerinizin tarafından afiyetle tüketilecek. İşte püf noktalarıyla kandil simidi tarifi:

KIYIR KIYIR KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

125 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı mahlep (tercihen)

3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı (beyazı dışına olacak)

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

KIYIR KIYIR KANDİL SİMİDİ PÜF NOKTA

Kandil simidi hazırlarken sirke kullanırsanız, kıyır kıyır olmasını sağlarsınız. Mahlep ise tıpkı fırınlarda satılan kandil simitlerinin tadını verir ve ayrıca hoş bir koku verir.

Susamları kavurursanız daha lezzetli bir kandil simidi elde edersiniz. Kandil simitleri pişer pişmez fırından çıkarın. Çünkü çıtırlıklarını kaybeder.

Her yiyen hazır zannedecek: Kıyır kıyır oluyor, ağızda dağılıyor. 1 kaşık ilave etmeniz yeterli. Kandil simidi tarifi. Kandil simidi nasıl yapılır?

KIYIR KIYIR KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Öncelikle uygun bir yoğurma kabına yumurta sarısını, sıvı yağını, tereyağını, yoğurdu, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edin.

Tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Elinizle malzemeleri karıştırın. Malzemelerin üzerine unu, kabartma tozunu ve dilerseniz mahlebi de ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Mahlep, pastanede satılan kandil simitleri gibi olmasını sağlar. Unu mutlaka yavaş yavaş kontrollü ekleyin. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Elinizle yuvarlayın ve ardından hamuru tezgah üzerinde ileri geri sürerek simit şekli verin. Dilerseniz susamları kavurabilirsiniz.

Teflon bir tavaya susamları alın ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak susamların rengi değişene dek kavurun. Kokusu çıktıktan sonra bir tabağa alın.

Hazırladığınız kandil simitlerini önce yumurta akına daha sonra susama batırın. Bir fırın tepsisinin için pişirme kağıdı açın. Daha sonra fırın tepsisinin içine kandil simitlerini dizin.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Isınan fırına kandil simitlerini verin ve kontrollü olarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Kıyır kıyır oluyor, afiyet olsun!

Etiketler kandil mevlit
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin