Her şeyin altından üstünden kaçak göçmen çıkıyor! Bu kez TIR dorsesinden 64 kaçak göçmen çıktı: 2 kişi gözaltına alındı

Jandarma tarafından yol kontrolünde durdurulan bir TIR'ın dorsesinde 64 kaçak göçmen yakalandı. İnsan kaçakçılığı yapan organizatörlerden de iki kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Her şeyin altından üstünden kaçak göçmen çıkıyor! Bu kez TIR dorsesinden 64 kaçak göçmen çıktı: 2 kişi gözaltına alındı

Bitlis'te jandarmanın yol kontrolünde durdurduğu TIR’ın dorsesinde Afganistan uyruklu 64 kaçak göçmen yakalanırken, organizatörlük yaptıkları belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı. 

İl Jandarma Kamotunlağı ekipleri, kaçak göçmenlere yönleki kontrollerini sürdürüken, Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Tanrıyar Karakolu'ndaki  sorumluluk bölgesinde de yol uygulaması yapıldı. Yapılan kontrollerde, durdurulan TIR’ın dorsesinde Afganistan uyruklu 64 kaçak göçmen yakalandı. Havasız kaldıkları için bitkin halde olan göçmenler, jandarma ekipleri tarafından TIR'ın dorsesinden çıkartıldı. Kaçak göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Organizatörlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli ise mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 1'i tutuklanırken, 1 kişi de serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin