Her sabah tüketen fişek gibi oluyor. Silahtan çıkan mermi gibi olacaksınız! Suyun içine 10 tane ekleyin ve için

Sonbahar hastalıklarının artmasıyla birlikte yorgunluk, halsizlik ve kırgınlık gibi rahatsızlıklar da kendini göstermeye başladı. Yalnızca 1 gece öncesinden suyun içine ekleyeceğiniz bu minik şifa deposu besin, tüm bu sorunları kökten çözecek. İşte enerjiyi arşa çıkaran o besin ve faydaları

Her sabah tüketen fişek gibi oluyor. Silahtan çıkan mermi gibi olacaksınız! Suyun içine 10 tane ekleyin ve için

Sonbaharın kendini gösterdiği bugünlerde hastalık oranları da giderek artmakta. Sonbahar hastalıkları kendini yorgunluk, halsizlik ve kırgınlık gibi belirtilerle gösteriyor.

Özellikle sabahları yorgun ve halsiz uyanmak birçok kişinin karşı karşıya kaldığı durumlardan biri. Enerjik ve zinde hissetmek için yorgunluğa ve halsizliğe son vermek gerekir.

Kendinizi yorgun ve halsiz hissetmenizin en birçok nedeni olabilir. Uykusuzluk, yeterince uyuyamama, düşük uyku kalitesi, günlük hayatta karşılaştığınız yoğun stres yorgunluğu büyük ölçüde etkiler.

Güne başlarken veya gün içinde karşılaştığınız yorgunluk, bitkinlik ve halsizliği en etkili şekilde yok etmek için minik bamya tohumlarından şifa bulabilirsiniz.

İşte bamya tohumunun mucizevi faydaları…

MİNİK BAMYA TOHUMUNUN BÜYÜK FAYDALARI

Bamya tohumu içerisinde bol miktarda B, C ve K vitamini barındırır. Tüm bu vitaminlerin yanında içerdiği folik asit nedeniyle bağışıklık sistemini güçlü kılar.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan karşı koruyan bamya tohumu aynı zamanda yorgunluk, kırgınlık ve halsizlik gibi sorunları da giderir.

Bu nedenle bamya tohumu, sonbahar hastalıklarının kendini gösterdiği bugünlerde mutlaka tüketilmesi gereken besinlerin en başında yer alır.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek enerji sevilerini arşa çıkaran bamya tohumu, vücudumuz için birçok yarar sunan şifalı tohumlardan biridir.

Günümüzde en çok meydana gelen hastalıklardan biri, kanserdir. Kansere yakalanma oranını azaltmak için, bağışık sisteminin güçlü olması gerekir.

Her sabah tüketen fişek gibi oluyor. Silahtan çıkan mermi gibi olacaksınız! Suyun içine 10 tane ekleyin ve için

Bamya tohumu içerisinde ‘lektin’ adı verilen bir protein içerir. Bu protein, bağışıklığı güçlendirerek kanser hücrelerinin oluşumunu en aza indirir.

Bağışıklığı kuvvetlendirmesiyle bilinen bamya tohumunu düzenli olarak tüketmek, zararlı hücrelerin vücuda girmesini önler.

Bamya tohumu aynı zamanda bağırsakları temizlemede oldukça şifalı bir tohumdur. Bağırsak tembelliği ve kabızlık gibi sorunları azaltan bamya tohumu, metabolizmayı da hızlandırır.

Bamya tohumu içerisinde bol miktarda lif içerir. Lifli yapısı nedeniyle de uzunca süre tokluk hissi verir ve kilo verme sürecini hızlandırır.

Bamya tohumu düşük kalorili bir tohum olduğu için hem sağlıklı hem de etkili bir şekilde kilo vermeyi en kolay hale getirir.

Bamya tohumu ayrıca eklem ve diz ağrıları için birebirdir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan bamya tohumu, kemik sağlığını koruyarak kemik hastalıklarının riskinin minimum düzeye indirir.

Bamya tohumunda bulunan B vitamini, beyin hücrelerini yenileyerek odak ve unutkanlık sorunu gibi problemleri azaltır. Ayrıca uykusuzluk ve stresle mücadele eden kişiler için de oldukça etkilidir.

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLMELİ?

Bamyanın içerisinde küçük çekirdekler bulunur. Bu küçük çekirdeklere ise bamya tohumu denir. Bamya tohumunu bu nedenle direkt olarak yiyebilirsiniz.

Anca direkt tane tane olarak tüketmek istemiyorsanız suda beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Geceleri yatmadan önce 1 bardak suyun içine 10 tane bamya tohumu atın.

Ardından bu suyu oda sıcaklığında bekletin ve ertesi sabah uyanır uyanmaz tüketin. Bamya tohumunu dilerseniz toz haline getirerek çeşitli besinlerle tüketebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin