Her lokmada ağızda eriyor: Yeni gözdeniz bu kurabiye olacak. İrmikli ıslak kurabiye tarifi. İrmikli ıslak kurabiye nasıl yapılır?

İrmik ve kakaonun enfes uyumunu bu tarifte bir araya getirdik. Bol şerbeti, enfes çikolatalı irmik tadıyla yeni favori kurabiyeniz bu tarif olacak. İrmikli ıslak kurabiyeyi her yiyen adeta parmaklarını da birlikte yiyecek. Her ısırışta ağızda eriyen bu kurabiyeyi mutlaka deneyin. İşte irmikli ıslak kurabiye tarifi

Her lokmada ağızda eriyor: Yeni gözdeniz bu kurabiye olacak. İrmikli ıslak kurabiye tarifi. İrmikli ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye, leziz ve pratik tatlılardan biridir. Çay saatlerini renklendirdiği kadar günün her öğününde afiyetle tüketilir.

Çeşit çeşit kurabiye tarifi mevcuttur. Ancak her birinde ayrı ayrı lezzet bulunur. İrmikli ıslak kurabiye de yeni favoriniz olacak.

İrmikli ıslak kurabiye, kakao ve irmiğin enfes birlikteliğiyle oluşan bir tatlıdır. Özenle hazırlanan kurabiye hamuru irmiğe batırılır ve sonra fırına verilir.

Fırından çıkan kurabiyeler de şerbetle buluşur. Üzerine eritilen çikolata da kurabiyenin tadını zirveye taşır. İşte irmikli ıslak kurabiye tarifi:

İRMİKLİ ISLAK KURABİYE MALZEMELERİ

Yarım paket tereyağı ya da margarin

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tane yumurta

1 çay bardağı nişasta

1 çay bardağı irmik

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

1 çay bardağı fındık

Yarım paket kabartma tozu

2 su bardağı un

İrmik

2 su bardağı su

1 su bardağı şeker

1 dilim limon

Üzeri için;

50 gram bitter çikolata

5 yemek kaşığı krema

Fındık

Her lokmada ağızda eriyor: Yeni gözdeniz bu kurabiye olacak. İrmikli ıslak kurabiye tarifi. İrmikli ıslak kurabiye nasıl yapılır?

İRMİKLİ ISLAK KURABİYE TARİFİ

Öncelikle kurabiye hamurunu yapmaya başlamadan önce kurabiyenin şerbetini kaynatın. Su, şeker ve limonu kaynatmaya başlatın.

Şerbet kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatarak soğumaya bırakın. Ardından kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın.

Derin ve geniş bir kabın içine fındık hariç diğer tüm kurabiye hamuru için olan malzemeleri ekleyin. Ardından güzelce yoğurmaya başlayın.

Fındıkları kırın ve kırdığınız fındıkları da kurabiye hamurunun içine ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.

Daha sonra hamurdan küçük parçalar kopartın ve yuvarlayın. Ardından hamurun her yerini kaplayacak şekilde irmiğe bulayın.

Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı açın ve kurabiye hamurlarını dizin. Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın.

Isınan fırına kurabiye tepsisini verin ve yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbete iyice ıslatın.

Kurabiyeler altlı üstlü olacak şekilde şerbette 20 saniye kadar bekletin ve çıkartın. Bu noktada kurabiyelerin dağılmamasına dikkat edin.

Uygun bir kabın içinde kremayı kaynatın ve içine çikolatayı ilave ederek karıştırın. Ilıdıktan sonra kurabiyelerin üzerine dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin. Üzerini fındıkla süsleyin.

Ağızda eriyen enfes lezzet, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin