Her kahvaltıdan önce mutlaka bir bardak! Vücuttaki fazla yağlarınızdan kurtulun, kas oranınızı artırın: İstediğiniz bedene kısa sürede ulaşın

Havaların ısınmasıyla beraber birçok kişi daha şimdiden yaz sezonunu açtı. Yazlık kıyafetler dolaplardan çıkarken, fazla kilolar da birçok insanın başına dert oldu. Uzun ve soğuk geçen bir kışın ardından yaz aylarına girerken ideal kilonuza yeniden kavuşun! Her sabah kahvaltıdan önce bir bardak içmeyi alışkanlık haline getireceğiniz bu içecek sayesinde ise hızlıca kilo vererek istediğiniz kiloya ve bedene kısa sürede kavuşacaksınız! işte tüm detaylar…

Google Haberlere Abone ol
Her kahvaltıdan önce mutlaka bir bardak! Vücuttaki fazla yağlarınızdan kurtulun, kas oranınızı artırın: İstediğiniz bedene kısa sürede ulaşın

Gerek antioksidan özelliği gerekse ciltte yarattığı peeling etkisiyle yararları saymakla bitmeyen Türk kahvesi, kilo verme konusunda da en yakın arkadaşınız olacak.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

KİLO VERMEYE YARDIMCI

Türk kahvesi kilo vermek isteyenlerin zayıflama sürecini hızlandırmakta oldukça etkilidir. Metabolizmayı hızlandırarak tüm yağların da kolayca yakılmasını sağlayan kahve, sabahları tüketildiğinde ise tüm gün etki göstererek incecik olmanıza yardımcı olur.

ENERJİ VERİR

Yeterli uyuyamadığınızda ya da kötü bir uykunun ardından sabahları kalkınca kahve içmek gün boyu enerjik hissetmenize yardımcı olacağı gibi uykunuzu da anında alacaktır. İçeriğinde bulunan kafein sayesinde uyanık kalmanız gereken durumlarda da severek tüketebilirsiniz.

YAĞLARI ERİTMEKTE ETKİLİ

Yüksek kafein içerdiği için özellikle spordan yarım saat önce içeceğiniz bir fincan Türk kahvesi yağ yakımını oldukça hızlandırmaktadır. Dışarıdan alacağınız kimyasal takviyelerin yerine Türk kahvesini tercih etmek özellikle göbek bölgenizdeki yağları hızla eritecek sağlıklı bir tercih olacaktır.

Her kahvaltıdan önce mutlaka bir bardak! Vücuttaki fazla yağlarınızdan kurtulun, kas oranınızı artırın: İstediğiniz bedene kısa sürede ulaşın

KANSERE YAKALANMA RİSKİNİ AZALTIR

Yüksek antioksidan etkisi sayesinde kahvenin kansere yakalanma riskini azalttığı bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Yapılan çalışmalarda düzenli kahve içmenin bağırsak kanseri riskini yüzde 45, kalın bağırsak, kolon ve meme kanseri riskini ise yüzde 25 azalttığı kesinlik kazanmıştır.

ALZHEİMER'I ÖNLER

Son zamanlarda yapılan bir araştırmada kahvenin alzheimer üzerindeki olumlu etkileri keşfedildi. Zihinsel aktiviteleri arttıran kafein, kahvenin içerisinde bol miktarda bulunuyor ve düzenli tüketildiğinde alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürüyor.

KARACİĞER YAĞLANMASINI ENGELLER

Kafein, antioksidan özelliği sayesinde tüm vücuttaki zararlı toksinlerin de atılmasını kolaylaştırır. Bu sayede karaciğer yağlanmasının da önüne geçen kahvenin aşırı tüketimi ise su kaybına neden olacağından organlar üzerinde de olumsuz etki yaratır ve uzmanlar tarafından önerilmez.

Her kahvaltıdan önce mutlaka bir bardak! Vücuttaki fazla yağlarınızdan kurtulun, kas oranınızı artırın: İstediğiniz bedene kısa sürede ulaşın - Resim : 2

SAFRA TAŞLARININ OLUŞUMUNU ÖNÜNE GEÇER

Yapılan bir araştırmada düzenli olarak Türk kahvesi içen kadınlarda içmeyenlere oranla safra kesesi taşının dörtte bir daha az görülme ihtimali olduğunu ortaya konuldu. Kadınlarda safra kesesi taşının görülme sıklığı daha fazla olduğundan bu oran aslında oldukça yüksek.

KONSANTRASYON SAĞLAR

Özellikle sabahları içeceğiniz bir fincan kahve, gün boyu ihtiyacınız olan konsantrasyonu korumanıza yardımcı olur.Aynı zamanda zihinsel aktiviteleri de arttıran kahve, odaklanmanızı kolaylaştırır ve daha kolay ezber yapmanızı sağlar. Etkilerini daha da arttırmak isterseniz yanında az miktarda bitter çikolata da tüketebilirsiniz.

KALP KRİZİNİ ÖNLER

Yapılan araştırmalar düzenli kahve içen bireylerin kalp krizi geçirme riskinin azaldığını ortaya koymaktadır. Özellikle Türk kahvesi kan damarlarının içlerindeki hücrelerin yenilenmesine büyük katkı sağlayacağından kalp sağlığını korumada oldukça etkilidir.

Her kahvaltıdan önce mutlaka bir bardak! Vücuttaki fazla yağlarınızdan kurtulun, kas oranınızı artırın: İstediğiniz bedene kısa sürede ulaşın - Resim : 3

CİLT SAĞLIĞINA KATKIDA BULUNUR

Türk kahvesinin telvesini yüzünüze bir maske olarak uygulayabilirsiniz. Peeling etkisi sayesinde cildinizdeki tüm ölü deriyi temizlemenize yardımcı olur. Hatta sadece yüzünüze değil tüm vücudunuza da uygulayabileceğiniz bu yöntemle birlikte ciltteki kararmaların da önüne geçebilirsiniz.

Diğer faydaları ise şöyledir;

  • Depresyon yaşama riskinizi azaltır, mutluluk verir.
  • Beyin sağlığını korumada önemli bir yeri vardır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmanızı sağlar.
  • Baş ağrısını gideren doğal bir ağrı kesicidir.
  • Parkinson hastalığını önlemeye yardımcı olur.
  • Diyabet riskini azaltır, varolan diyabeti tedavi etmeye destek olur.
  • Düzenli tüketildiğinde astım rahatsızlığını tedavi eder.

Her kahvaltıdan önce mutlaka bir bardak! Vücuttaki fazla yağlarınızdan kurtulun, kas oranınızı artırın: İstediğiniz bedene kısa sürede ulaşın - Resim : 4

TÜRK KAHVESİNİN ZARARLARI

Türk kahvesinin yararları saymakla bitmese de bu faydaların ölçülü tüketildiğinde görüleceğini unutmamakta fayda var. Kahvenin aşırı tüketimi kalp ritminde bozukluğa yani aritmiye, mide sorunlarının yaşanmasına ve kaygılı hissetmeye neden olabilir.

Yüksek tansiyon hastalarının fazla kahve tüketmesi olumsuz etki yaratacağından dikkatli tüketmeleri önerilmektedir. Aynı zamanda aşırı kafein alımı uykusuzluk gibi sorunlara da yol açabilir. Bunun dışında kronik bir rahatsızlığınız var ise beslenme düzeninize eklemeden önce hekiminize danışmanız önerilmektedir.

Her kahvaltıdan önce mutlaka bir bardak! Vücuttaki fazla yağlarınızdan kurtulun, kas oranınızı artırın: İstediğiniz bedene kısa sürede ulaşın - Resim : 5

TÜRK KAHVESİ NASIL TÜKETİLMELİ?

Türk kahvesini kahvaltıdan önce ve mümkün ise şekersiz olarak tüketmeniz önerilmektedir. Bu sayede gün boyu enerjik hissetmenizi sağlayacağı gibi metabolizmanızı da hızlandırarak kilo verme sürecinizi kolaylaştırır.

Uzmanlar tarafından ise yüksek kafein içerdiği için günlük 2 bardağı geçmeden tüketilmesi öneriliyor. Kahve tüketimi vücutta ödem attırıcı etkide bulunacağından su tüketimine de önem göstermek önemlidir.

Kahve tükettiğinizde mutlaka ekstra su içmeyi unutmamanız gerektiği uzmanlar tarafından da hatırlatılmaktadır. Kahvenin yapımından bağımsız olarak içerisine süt ve şeker eklemeden tüketilmesi, faydalarını maksimum seviyeye çıkararak tüm zaralarından da korunmanızı sağlar.

Her kahvaltıdan önce mutlaka bir bardak! Vücuttaki fazla yağlarınızdan kurtulun, kas oranınızı artırın: İstediğiniz bedene kısa sürede ulaşın - Resim : 6

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin