Her gün 2 bardak mutlaka tüketin: Vücudunuzdaki etkisine çok şaşıracaksınız. Limonlu zencefil neye iyi gelir?

Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek adına yüzyıllardır kullanılan şifalı besinler bir arada tüketilmiştir. Limon ve zencefil de bunlardan biridir. Bu canlandırıcı ve sağlıklı kombinasyon, birçok rahatsızlık için başvurabileceğiniz en şifalı çözümlerden biri olabilir. İşte limonlu zencefilin mucizevi faydaları

Her gün 2 bardak mutlaka tüketin: Vücudunuzdaki etkisine çok şaşıracaksınız. Limonlu zencefil neye iyi gelir?

Limonlu zencefil çayının faydaları her sabah kendinizi tazelemenin ötesine geçer. Bu güçlü karışım, içerisinde yüksek miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir.

Limon da zencefil de vücudumuz için ayrı faydalar sunan besinlerden biridir. Her ikisi de özellikle soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarında kullanılan şifalı besinlerdir.

Ancak bu mucizevi ikili bir araya gelince vücudumuzun sağlığı için mükemmel faydalar sunuyor. İşte limonlu zencefilin faydaları…

KİLO VERDİRİR

Zencefil tokluğu artırıp açlık hissini azaltırken limon ise insülin direncini artırıp vücuttaki yağ seviyesini artırır. Günde birkaç bardak limonlu zencefil çayı içmek kesinlikle iştahınızı keser ve kan şekerinizi düşürür.

Dolayısıyla abur cubur için şeker isteğini azaltacaktır. Kahve veya şekerli içecekler içmek yerine susuz kalmadığımız ve gereksiz kalorileri kestiğimiz için karın yağları da erir.

Zencefilin sizi daha uzun süre tok tuttuğu ve daha sık bağırsak hareketlerini artırmaya yardımcı olduğu da biliniyor.

Eğer bununla mücadele ediyorsanız zencefil eklemek zamanla göbek yağınızı kaybetmenize de yardımcı olabilir.

Zencefil ve limon birlikte metabolizmayı hızlandıran ve daha fazla kalori yakan güçlü bir kombinasyon oluşturur.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Limon, antioksidanlarla doludur ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini açısından zengindir.

Her gün 2 bardak mutlaka tüketin: Vücudunuzdaki etkisine çok şaşıracaksınız. Limonlu zencefil neye iyi gelir?

Kolayca enfeksiyonlara yakalanma eğilimindeyseniz veya hava değiştikçe hastalanıyorsanız, bağışıklığınızı geliştirmek ve hastalıklardan korunmak için içebilirsiniz.

Limon ve zencefil vücudunuzun detoksifikasyonuna yardımcı olabilir ve enfeksiyonlarla mücadelede, soğuk algınlığı, öksürük ve gribin süresini kısaltmada ve vücudunuzu enfeksiyonlardan korumada mükemmeldir.

BİLİŞSEL İŞLEVİ GELİŞTİRİR

Zencefil, antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Her sabah limonlu zencefil çayı tüketmenin genel beyin sağlığınız açısından önemli faydaları olur ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskinizi azaltır.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Limon, arterlerde ve damarlarda kanın düzgün akışını teşvik ettiği ve kan pıhtılarını önlediği bilinen C vitamini açısından zengindir. Böylece kalp krizi ve felç riskini önemli ölçüde azaltır.

Zencefilin kan dolaşımını arttırdığı ve kalp-damar hastalıkları önlemeye yardımcı olan antiinflamatuar, etkilere sahiptir.

RUH HALİNİ İYİLEŞTİRİR

Bilişsel işlevi iyileştirmenin ve konsantrasyonu artırmanın yanı sıra, limonlu zencefil çayı içmek ruh halinizi de iyileştirir ve ruh hali değişimlerini düzenler.

Bu nedenle limon aromaterapide yaygın olarak kullanılmaktadır. Zencefilin vücuttaki stresi azalttığı da bilinir.

LİMONLU ZENCEFİL NASIL TÜKETİLİR?

Öncelikle bir bardağın içine yarım limon sıkın. Daha sonra taze zencefili dilimleyin ve sıcak suyla birlikte bardağa dökün. Demlenmesi için yaklaşık 3 dakika kadar bekleyin.

Bu karışımı iki hafta boyunca düzenli olarak tüketin. 1 bardak sabah uyanınca ve 1 bardak gece uyumadan önce günde iki defa olacak şekilde tüketin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin