Her gece uyumadan önce 1 avuç tüketin: Faydalarını duyan kuruyemişçiye koşacak. Kabak çekirdeğinin bu faydasını hiç kimse bilmiyordu

Kabak çekirdeği, içerdiği bol vitamin ve mineraller ile sağlığımız için en faydalı kuruyemişlerden biridir. Ancak uyumadan önce tüketeceğiniz 1 avuç kabak çekirdeği, tahmin bile edemeyeceğiniz faydaları beraberinde getirerek vücudumuza şifa depolar. İşte 1 avuç kabak çekirdeğiyle gelen bir yığın fayda

Her gece uyumadan önce 1 avuç tüketin: Faydalarını duyan kuruyemişçiye koşacak. Kabak çekirdeğinin bu faydasını hiç kimse bilmiyordu

Kuruyemişler hem sağlıklı hem de lezzetli olduğu için çoğu kişinin her gün mutlaka tükettiği atıştırmalıklardan biridir. Kabak çekirdeği de bunlardan biridir.

Pek çok kişinin severek tükettiği kuruyemişlerden biri olan kabak çekirdeği, vücudumuz için sayısız fayda sunar.

Çiğ veya kavrulmuş olarak tüketilen kabak çekirdeğini uyumadan önce tüketmenin inanılmaz faydaları ortaya çıktı. Faydalarını okuduktan sonra her gece yemek isteyeceksiniz.

İşte uyumadan önce tüketilen 1 avuç kabak çekirdeğinin mucizevi faydaları…

Kalp sağlığı

Kabak çekirdeği kalp sağlığımıza oldukça faydalıdır. İçlerindeki antioksidanlar kalbimizi çeşitli rahatsızlıklardan korur.

Kabak çekirdeğindeki magnezyum kan basıncımızı düşürmeye yardımcı olur. Magnezyum ayrıca kötü kolesterol seviyelerini ve kan basıncını düşürür. Bu da kalp hastalıkları riskini azaltır.

Bu etki sayesinde, magnezyum açısından zengin beslenme, felç ve kalp hastalığından ölüm riskinin azalmasıyla ilişkilidir.

Kabak çekirdeğinde bulunan lif de aynı zamanda kolesterol seviyesini düşürerek kalbimizi koruma altına alır.

Her gece uyumadan önce 1 avuç tüketin: Faydalarını duyan kuruyemişçiye koşacak. Kabak çekirdeğinin bu faydasını hiç kimse bilmiyordu

Kilo kaybı

Kabak çekirdeği protein ve lif bakımından zengindir. Uzun süre tokluk hissi vererek, yiyecek alımını azaltır. Böylece tüketilen kalori miktarı en aza iner. Bu da kilo verimini kolaylaştırır.

Depresyon ve kaygı

Kabak çekirdeğindeki magnezyum stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda zihnimizi de sakinleştirir.

Saç ve cilt dostu

Kabak çekirdeği cildimizin yumuşak ve kırışıksız olmasını sağlar. Ayrıca enfeksiyonları önler ve cildimizi sivilcelerden uzak tutar.

Daha iyi uyku

Kabak çekirdeğinde bulunan magnezyum ve çinko; yiyecekleri enerjiye dönüştürür, uykunuzu düzenler ve yeni hücreler oluşturur.

Kabak çekirdeği doğal olarak uyku hapı olarak adlandırılan serotonin içerir. Bu tohumlar aynı zamanda vücutta serotonini dönüştüren bir amino asit olan triptofan açısından da zengindir.

Kabak çekirdeğinde bulunan bir amino asit olan triptofan uykuya iyi gelir. Hem serotonin hem de melatonin bir arada olunca uykuya teşvik edilir. Böylece derin bir uyku mümkün hale gelir.

Kabak çekirdeğinin besin değeri

Kabak çekirdeği besinler, kaloriler, yağlar, proteinler ve lifler açısından zengindir. 100 gram tohum 574 kalori enerji, 49 gram yağ, 6,6 gram lif ve 30 gram protein sağlar.

B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini gibi vitaminler kabak çekirdeğinde farklı miktarlarda bulunur.

Kabak çekirdeği ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, sodyum, çinko vb. mineralleri de içerir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin